Hirdetés
. Hirdetés

Felszállóban a mobilgépek piaca

|

A Canalys elemzése szerint 2016-ban 2,6 milliárd tablet és okostelefon talál gazdára.

Hirdetés

Folyamatosan a tabletek és az okostelefonok sikeréről hallani, így nem meglepő, hogy a jóslatok szerint jövedelmező lesz az üzlet az ezekkel foglalkozó gyártók számára. A Canalys legújabb elemzése azt vizsgálta, hogy vajon miként alakul majd az efféle mobilgépek piaca 2016-ban.

Az eredmények szerint az ágazat évente átlag 8 százalékkal nő majd, ami három év múlva már évi 2,6 milliárd eladott készüléket jelent világszinten. Míg a mobilpiac leggyorsabban fejlődő termékei a táblák lesznek a maguk 35 százalékával, addig az okostelefonok 18 százalékkal a második helyen követik őket.

Ezzel szemben a többi mobiltelefon és a notebookok eladásai tovább csökkenek majd. Az operációs rendszereket tekintve az első helyre az Androidot tették 66 százalékos részesedéssel, ami kevesebb az idei évre előirányzott 71-nél. Tavaly az Android 68-at szerzett, míg az iOS 20-at, a BlackBerry pedig 5-öt. A szakértők úgy gondolják, hogy a Windows 8 jelenléte hosszabb távon a Windows Phone népszerűségén is sokat lendíthet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.