Hirdetés
. Hirdetés

Felvásárolják a HP-t?

|

A sebezhető Hewlett-Packard talán nem csak a PC-s piacról vonul ki, hanem komplett felvásárlásával teljesen eltűnhet.

Hirdetés

Amint arról többször is írtunk az elmúlt napokban, a HP bejelentette, hogy Személyi Számítógépes Divíziója jövőjét újra kell gondolnia, látván Touchpadjának csúfos kudarcát. Ez akár a teljes részleg eladását is jelentheti, vagyis a HP kivonulhat a PC-s piacról. Hamar útjára indult azonban egy pletyka, mely az egész vállalat bekebelezéséről szól.

Egy, a New York Poston megjelent érdekes cikk szerint a Hewlett-Packard sérülékennyé válása miatt könnyen ellenséges felvásárlással találhatja szembe magát. Részvényeinek folyamatos esésével a vállalat egyébként is vesztett értékéből (jelenleg valahol 51 milliárd dollár körül áll), így hamarosan akár nyílt, akár agresszív részvénypiaci lépéseket tehet ellene egy (vagy több) tőkeerős IT vállalat. Az NYPost szerint ez akár a Sun Microsystems-et tavaly bekebelező - és aztán ennek kapcsán a Google ellen pert indító - Oracle is lehet.

Az aktuális árfolyam egyébként már 4 százalékkal magasabb, mint ahova múlt hét pénteken zuhant a vállalat, de még mindig messze van a csütörtöki záróártól. Múlt hét végi bejelentésével a HP papírjainak értéke több mint 20 százalékot esett. Ráadásul idén már érte ennek közel a dupláját is a vállalat, tehát még a Touchpad kudarcával kapcsolatos események ellenére is alulértékeltnek mondható.

Visszatérve egy esetleges Oracle-HP felvásárlásra, az előbbinek még a jelenlegi helyzetben sem lenne elegendő tartaléka arra, hogy egyedül belevágjon az akvizícióba. Az Oracle jelen pillanatban 127 milliárd dolláros piaci értékkel bír, ennek java pedig értelemszerűen nem készpénzként áll a cég rendelkezésére. Ugyanakkor a HP megszerzése jelentősen erősítené pozícióját ősi riválisával, az IBM-mel szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.