Hirdetés
. Hirdetés

Fókuszban a kkv-szektor

|

A Disztributor.hu Zrt. végére érkezett a tavaly indított, tulajdonosváltással záruló önállósodási folyamatnak.

Hirdetés

2008. március 26-i hatállyal a Disztributor.hu ZRT. levált a SZÁMALK cégcsoportról. Az önállósodási folyamat végén a cég részvényeinek minősített többségét a Cutler Overseas LLC amerikai pénzügyi befektető társaság vásárolta meg, mely a Pragmatika-C Cutler Kft.-n keresztül gyakorolja tulajdonosi jogait. Az önállósult vállalat a továbbiakban egyszerűsített részvénytársasági formában folytatja működését a számítástechnikai eszközök magyarországi nagykereskedelmi piacán, továbbra is az eddigi vezérigazgató, Darvas Krisztián irányítása alatt.

A SZÁMALK még 1990-ben hozta létre disztribúcióval foglalkozó divízióját, amely először Microsoft szoftverek, majd 1993-tól Compaq eszközök nagykereskedelmével foglalkozott. A divízió 2002-ben SZÁMALK Kereskedőház Rt. néven vált önálló részvénytársasággá a cégcsoporton belül. A 2004-ben 17,7 milliárd forintos forgalmú cég Disztributor.hu ZRT. néven 2005-ben függetlenedett a SZÁMALK cégcsoporttól, és a 2006-os évet már 19,8 milliárddal zárta.

A menedzsment úgy döntött, hogy a nagyvállalati (enterprise) modell továbbfejlesztése mellett belép a kis- és közepes vállalkozásoknak (SMB) szánt informatikai megoldások piacára is. A 2007-ben megkezdett stratégiai nyitás az új tulajdonos belépésével és a változatlanul erős finanszírozási háttérrel még inkább előtérbe került. A Disztributor.hu egyre több olyan viszonteladói partnerrel büszkélkedhet, amely elsősorban a hazai kkv-szektor számára kínál informatikai megoldásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.