Hirdetés
. Hirdetés

Folytassa, Nagyi!

|

Folytatódik a kifejezetten nyugdíjasoknak szóló "Kattints rá, Nagyi!" internet-oktatási program.

Hirdetés

Az Eurostat felmérése szerint a hazai 55 és 74 év közöttiek 84 százaléka semmilyen számítógépes ismerettel nem rendelkezik, míg az európai átlag ennél lényegesen kevesebb, 65 százalék. Miközben a fiatalok ma már a közoktatásban elsajátíthatják ezt a tudást, az időseknek szinte semmilyen intézményi lehetőségük nincs a szükséges infokommunikációs készségek megszerzésére. Pedig az internet előnyei nagymértékben segíthetik különösen ezt a csoportot az ismerősökkel való kapcsolattartásban, az egészségügyi szolgáltatásokban, a mindennapi ügyintézésben és az elszigeteltség érzésének leküzdésében.

A Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott és 2002-ben a fővárosban elindított, majd 2006-tól a UPC támogatásával országos képzési hálózatba is kihelyezett "Kattints rá, Nagyi!" program résztvevői gyakorlatorientált, kiscsoportos képzés keretében sajátíthatják el az elektronikus írástudás alapjait, az internetezés és az elektronikus levelezés fortélyait. A harmadik életkorban lévő tanulók jelképes ezer forintos díj mellett huszonöt órás, kiscsoportos tanfolyamon ismerkedhetnek meg az infokommunikációs eszközök, a számítógép, az internet, az internetes keresők használatával, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel.

A korosztályi csoportok megfelelően lassú tempóban, gyakori ismétléssel, nyomtatott tanulói jegyzet segítségével, az egyes lépések jegyzetelésével dolgozzák fel és gyakorolják be az új ismereteket. Minden tanuló saját internetes számítógépen tanul, általában tízfős csoportban, egy oktatóval. A felnőttoktatási törvény előírásainak megfelelő képzést játékos vizsga zárja le, amelyet oklevél átadása követ.

A nyugdíjas korúak számára hirdetett alapfokú internet-oktatási tanfolyamok jelenleg a fővárosban Újbudán, Budaörsön, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Gyöngyösön, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérvárott, Szombathelyen és Veszprémben, a helyi közművelődési intézményekben érhetők el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.