Hirdetés
. Hirdetés

Folytatódik az EU-Intel meccs

|

Az EB az Intel fellebbezésére válaszul nyilvánosságra hozott részeket a cég levelezéséből, bizonyítandó annak bűnösségét az antitröszt ügyben.

Hirdetés

Újabb fordulóra került sor az Intel ellen indított antitröszt eljárásban. A rekordösszegű büntetés ellen fellebbező Intelnek mintegy válaszul az Európai Bizottság olyan dokumentum részleteket hozott nyilvánosságra, amelyek bizonyítják a cég bűnösségét.

Az EU szóvivője, Johnathan Todd az EU által nyilvánosságra hozott dokumentumrészletekről a következőket mondta: ?ezek teljes részletességgel feltárják azokat a megdönthetetlen tényeket, amelyeken a Bizottság döntése alapul. Mindenki láthatja, hogy az Intel hogyan szegte meg a törvényt és hogyan fosztotta meg az európai vásárlókat a választási lehetőségétől, hogy milyen chip legyen a számítógépükben."

Az Intel szóvivője, Robert Manetta úgy nyilatkozott, hogy a cég úgy hiszi, hogy az EU nézetei az üzleti gyakorlatukkal kapcsolatban ?hibás, mind a tényszerűség, mind a jogszerűség tekintetében." Az Intel szerint az EU-s döntéshozók rosszul értelmezték vagy figyelmen kívül hagyták vezető beosztású személyek vallomását, amelyek tisztázták az Intelt a vádak alól. ?Az EB (döntése) nagyban olyan spekulációkon alapszik, amelyek olyan alacsonyabb beosztású munkatársak e-mailjeiből származnak, akik nem vettek részt a releváns megegyezésekkel kapcsolatos tárgyalásokon. Figyelmen kívül hagyták vagy minimalizálták a tényeket azzal kapcsolatban, hogy mi történt."

Az Intel már korábban is azzal védte értékesítési gyakorlatát - amely a nagy ügyfelek számára biztosított árkedvezményt - hogy az jó a vásárlóknak hiszen alacsonyabb árakhoz vezetett. Az Európai Bizottság ezt másként látja. Szerintük a cég eljárása ártott a vásárlóknak azzal, hogy korlátozta a versenyt. Az EU szerint nincs alapja az Intel elfogultsági vádjainak, alaposan és megfelelően súlyozva vizsgálták meg a bizonyítékokat. Körülbelül 3900 dokumentumot 141 különböző cégektől, beleértve az összes nagy számítógépgyártót, a legnagyobb európai kereskedelmi láncokat, az Intelt és az AMD-t is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.