Hirdetés
. Hirdetés

Fontos bejelentés a Microsofttól

|

Felfedte egy ambíciózus célját a szoftvergyártó óriás: a vállalat meg akarja szüntetni karbon lábnyomát, melynek eredményeképpen 2030-ra karbon negatívvá válnak.

Hirdetés

2050-re pedig el akarja távolítani a környezetből a Microsoft az összes széndioxidot, amelyet a vállalat közvetlenül vagy elektromos fogyasztása révén kibocsátott 1975-ös alapítása óta. Ez egy nagyon merész vállalás a Microsoft számára, és ösztönzés a világ számára, mondta Brad Smith, a Microsoft elnöke. Miközben a világnak el kell érnie a zéró kibocsátást, azok, akik ezt meg tudják engedni maguknak, gyorsabban haladhatnak és messzebbre juthatnak, tette hozzá.

Hirdetés

Az elnök Satya Nadella vezérigazgatóval, Amy Hood pénzügyi vezetővel és Lucas Joppa környezetvédelmi igazgatóval együtt jelentette be a vállalat terveit a Microsoft redmondi kampuszában megrendezett eseményen. A széndioxid-kibocsátás mérséklése felé kell haladnia a világnak, és mi felismertük, hogy erre kérnek minket a vásárlóink és az alkalmazottaink is, olvashatjuk Smith vállalati blogbejegyzésében.

Ide kapcsolódik, hogy a Microsoft beszállítóinak és ügyfeleinek is segítséget nyújt, hogy csökkenthessék karbon lábnyomukat. A vállalat 1 milliárd dollárt fektet be az elkövetkező négy évben egy klíma alapítványba, hogy támogassa a széndioxid-kibocsátás globális csökkentését, valamint az ezt lehetővé tevő technológiák elterjedését.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez csak a töredéke annak, amire szükség lenne, de reméljük, hogy segítünk a kormányoknak és vállalatoknak a széndioxid-kibocsátás csökkentésében, írta Smith. Smith blogbejegyzéséből az is kiderül, hogy a Microsoft már 2012 óta keményen dolgozik azon, hogy karbonsemlegessé váljon.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója

Itt jegyzendő meg, hogy a vállalatok általában akkor állítják magukról, hogy karbonsemlegesek, ha fizetnek a kibocsátásuk miatt, hogy ne kelljen csökkenteniük azt, vagy ha széndioxidot vonnak ki az atmoszférából. A nettó zéró kibocsátás pedig azt jelenti, hogy egy vállalat annyi széndioxidot von ki a légkörből, amennyit kibocsátott.

Vagyis a nettó zéró minősítésű vállalatok is bocsátanak ki széndioxidot, de ezt a mennyiséget el is távolítják valamilyen módszerrel az atmoszférából. A karbon negatív minősítés ennek fényében pedig azt jelenti, hogy a vállalat minden évben több széndioxidot von ki a légkörből, mint amennyit kibocsát.

Ennek a vállalásnak a teljesítése komoly kihívások elé állítja a Microsoftot, de nagyon jó célt fogalmazott meg magának a vállalat, olyat, amelyet az egész világnak követnie kéne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.