Hirdetés
. Hirdetés

Fontos hír a UPC-ről

|

Megveszi a Vodafone 18,4 milliárd euróért a UPC Magyarország tulajdonosának magyarországi, németországi , romániai és csehországi érdekeltségeit.

Hirdetés

Hirdetés

A Vodafone 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global (a UPC Magyarország tulajdonosa) német, cseh, román és magyar érdekeltségeit. A négy vállalat forgalma a Liberty Global 2017-es bevételének mintegy 28 százalékát teszi ki.

A tranzakció lebonyolításához az Európai Bizottság jóváhagyására van szükség, ami várhatóan 2019 közepéig megtörténik.

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója a bejelentett tranzakció kapcsán elmondta: "Ez egy meghatározó pillanat a UPC Magyarország történetében. A tranzakció a UPC eredményeinek és csapatának elismerése is. Egyben beleilleszkedik a távközlési iparág fejlődésébe, amit egyaránt meghatároz a verseny és az ügyfelek minél jobb kiszolgálása, illetve a világszínvonalú Internet- és médiaszolgáltatások biztosítása.

A versenyhatósági eljárás lezárását követően egy olyan integrált 4P képes országos szolgáltató jöhet létre, amely méretéből adódóan képes az új generációs vezeték nélküli TV- és szélessávú szolgáltatásokhoz szükséges infrastrukturális beruházásokat biztosítani. A tranzakcióból származó előnyöket mind a lakossági, mind pedig az üzleti ügyfelek élvezni fogják: nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatásokhoz és szélesebb választási lehetőséghez jutnak. A tranzakció erősíti a versenyt, és más szolgáltatókat is arra ösztönöz, hogy növelj&ea cute;k beruházásaikat.

A UPC Magyarország és a Vodafone együtt egy olyan erős párost fog alkotni, amely képes arra, hogy a gigabit alapú szélessávú és 5G fejlesztések élére álljon, és ezáltal hozzájáruljon ahhoz a kormányzati célkitűzéshez, amely Magyarországot az európai és globális digitalizációs és 5G fejlesztések meghatározó szereplőjévé kívánja tenni.

A tranzakció versenyhatósági eljárásának lezárásáig a UPC Magyarország a Liberty Global csoport részeként, független piaci szereplőként folytatja önálló működését. Mind a Liberty Global, mind pedig a UPC Magyarország elkötelezett abban, hogy beruházások folytatásával továbbra is értéket teremtsen ügyfeleink, munkatársaink, a gazdaság és a társadalom egésze számára."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.