Hirdetés
. Hirdetés

A Google elnöke árulja saját részvényeit

|

Eric Schmidt több millió céges részvényétől fog hónapokon belül megszabadulni.

Hirdetés

Pénteken a tőzsdei zárás után megdöbbentő hír ékezett a Google háza tájáról, ugyanis a korábban vezérigazgatóként tevékenykedő, most pedig a vállalat elnöki posztját betöltő Eric Schmidt az elkövetkező egy év során 3,2 millió céges részvényétől kíván megszabadulni. Az üzlet jelenlegi árfolyamon 2,51 milliárd dollárral – nagyjából 546,2 milliárd forinttal - növelné a bankszámláját.


Az 1,2 millió dolláros évi fizetéssel foglalkoztatott üzletember jelenleg a Google részvényeinek 2,3 százalékát birtokolja, a 7,6 millió darab értékpapírja 8,2 százalékos szavazati erőt biztosít számára a vállalaton belül. Schmidt a Forbes magazin becslései szerint a világ 138., míg az USA 49. leggazdagabb embere.


Remek kérdés, hogy a Google elnöke miért készül a részvényeinek 42 százalékától megszabadulni, ám minden bizonnyal valamilyen új üzletbe kívánja majd befektetni, hiszen ennyi pénzt egyszerűen nem szokás bankban parkoltatni, noha a kamatokból származó bevétel természetesen stabil és kiszámítható, míg az értékpapírok piacán pillanatok alatt hatalmas összegeket lehet bukni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.