Hirdetés
. Hirdetés

Google-ék gyorsan gazdagodnak

|

A Forbes idén is közzé tette a leggazdagabb amerikaiak toplistáját. Az első tízből öten vezetnek technológiai céget.

Hirdetés

Már-már unalmas a Forbes legek listája: a leggazdagabb amerikai idén is Bill Gates, a Microsoft elnöke, mint 14 éve folyamatosan. Vagyona 59 milliárd dollár. Szintén megmaradt az első tíz között Larry Ellison, az Oracle vezetője (4. hely, 26 milliárd dollár) és Michael Dell (8. hely, 17,2 milliárd). Dellt a Google bezzeg-gyerekei, Larry Page és Szergej Brin szorították hátrébb, ők az 5. helyen osztoznak, egyenként 18,5 milliárd dollárral. Ők azért is érdekesek, mert majdnem a legfiatalabbak a leggazdagabb 400 között, mindketten 34 évesek. Náluk csak John Arnold befektető fiatalabb (bár ő csak a 317. helyre érdemesült).

Visszaesett viszont Paul Allen, a Microsoft társalapítója, akinek 16,8 milliárdos vagyona az idén csak a 11. helyre volt elég (tavaly az 5. helyen állt). Steve Ballmernek, a Microsoft vezérigazgatójának 15,2 milliárdja is csupán aprópénz a legtehetősebbek között, hiszen a tavalyi 15. helyről ő is lejjebb csúszott, a 16.-ra.

Futottak még (helyezés/milliárd dollár):
? Pierre Omidyar (eBay) - 32/8,9
? Jeff Bezos (Amazon.com) és James Goognight (SAS Institute) - 35/8,7
? Eric Schmidt (Google) - 48/6,5

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.