Hirdetés
. Hirdetés

Gyárat zár be a Dell

|

Megszünteti az amerikai North Carolina államban található Winston-Salem-i asztali PC gyárát a Dell. A lépés több mint 900 dolgozót érint.

Hirdetés

A gyártó a döntést a nehéz piaci körülmények miatt szükségessé vált költségcsökkentéssel és hatékonyságnöveléssel magyarázza. A Dell a 2011-es pénzügyi év végére 4 milliárd dollár költségmegtakarítással számol.

A bezárás kapcsán 905 alkalmazott státusza vált bizonytalanná, amelyből 600 főnek a következő hónapban máris felmond a cég. A Dell tájékoztatása szerint a gyárbezárás folyamata várhatóan januárban ér véget.

A számítógépgyártóként ismert Dell a múlt hónapban jelentette be, hogy a jövőben az IT-szolgáltatások felé nyit. Ennek első kézzel fogható jele, hogy a vállalat 3,9 milliárd dollár készpénzért megvásárolja az informatikai szolgáltatásokban utazó amerikai Perot Systemst.

A Dell az Egyesült Államokban Miami-ban, Nashville-ben és Austinban is rendelkezik gyárral. A saját gyárak mellett a Dell külső partnercégekkel is gyártat termékeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.