Hirdetés
. Hirdetés

Hangoskönyv - nem csak regények

|

Autóvezetés közben is felkészülhet üzleti tárgyalására egy iOS-alapú mobilapp segítségével.

Hirdetés

Jól kihasználhatja utazással töltött idejét még az autó vezetője is azzal az iOS-alapú alkalmazással, amely egyszerű szöveg formátumú dokumentumokat képes felolvasni. Nincs más tennivaló, mint az App Store-ból letölteni a Hangoskönyv-olvasót (ára kevesebb mint 3 euró), majd az iTunes fájlmegosztó szolgáltatása, vagy egy másik, .txt fájlokat kezelni képes alkalmazás (például beépített levelező vagy Dropbox) segítségével bemásolni a szöveget az alkalmazásba, és máris el lehet indítani a felolvasást.

A mobilapp ötletét az e-könyvek adták. Fejlesztője, Torma Zsolt alaposan tájékozódott, és úgy találta, hogy sok könyvolvasó program létezik iOS rendszerre, amely jól olvasható formában jeleníti meg az e-könyveket, de hiány van olyanokból, amelyek fel is olvassák a szöveget, könnyen használhatóak és áruk is megfizethető.

„Látássérült vagyok, ezért közvetlenül érint a probléma. Ez adta a lökést, hogy elkészítsem a Hangoskönyv-olvasót. Az alkalmazás extrája, hogy a könyveket, illetve egyéb szövegeket szerző és cím alapján elrendezi a virtuális könyvespolcon. Így nagyon könnyű rábukkanni a keresett anyagra. A program fejlesztésekor elsősorban a látássérült felhasználókra gondoltam, de az alkalmazás természetesen másoknak is jó szolgálatot tehet. Ha például valaki sokat vezet autót, az utazás idejét kiválóan hasznosíthatja, e-könyvekkel vagy bármilyen más, szöveg formátumú dokumentum megismerésével. De a Hangoskönyv-olvasó sokat segíthet az olvasási nehézséggel küzdőknek is, hiszen folyamatosan megjeleníti az éppen felolvasott szövegrészt, és kiemeli az éppen olvasott szót” – mutat rá Torma Zsolt.

A Hangoskönyv-olvasó magyar és angol nyelvű kezelőfelülete egyszerűen használható. A felolvasás megszakításakor automatikusan könyvjelző kerül a leállítás helyére. Az alkalmazást a távirányítóval rendelkező fülhallgatóval lehet vezérelni. Az iOS beszédhangjainak köszönhetően idegen nyelvű szövegek olvasására is lehetőség nyílik. Az alkalmazás teljes körűen támogatja a VoiceOver képernyőolvasót.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.