Hirdetés
. Hirdetés

Hanyatlik az Android, jön föl az iPhone

|

A harmadik negyedévben a kulcsfontosságú piacokon jelentősen csökkent a különbség a két mobil OS részesedése között.

Hirdetés

Hirdetés

A Kantar harmadik negyedévi adatai szerint az iOS rekordnövekedést könyvelhetett el a legfontosabb mobilpiacokon, míg az Android részaránya több helyen jelentősen csökkent.

Az Egyesült Államokban az iOS 3,7 százalékkal javított pozícióin az előző év azonos időszakához képest, és 35 százalékos piaci részesedésre tett szert, míg az Android részaránya 2,0 százalékos csökkenés után 63,2 százalékra mérséklődött.

Az iPhone-ok remek harmadik negyedévet zártak a fontos mobilpiacokon.

A Németországot, Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot és az Egyesült Királyságot magában foglaló EU5 zónában az Android és az iOS 80,2, illetve 18,4 százalékra erősödött, Kínában viszont, amely továbbra is a világ legnagyobb mobilpiaca, a Google OS-e 4 százalékot veszített tavalyhoz képest. Az Android így most 82 százalékon áll, míg az Apple iOS-e 4,3 százalékos növekedéssel 17,7 százalékra erősödött.

És ami a legfigyelemreméltóbb: mindezt az Apple még az iPhone 8 megjelenése előtt produkálta, ami azt jelenti, hogy a legtöbb eladott mobil iPhone 7 és iPhone 7 Plus volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.