Hirdetés
. Hirdetés

Háromoldalú megállapodást írt alá a HITA, a 77 Elektronika kft. és a Roche

|

Először fordul elő, hogy egy 100 százalékban magyar tulajdonú középvállalat és egy külföldi világcég lett az állami ügynökség stratégiai partnere.

Hirdetés

A szándéknyilatkozatot a Miniszterelnökség részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár jelenlétében, Berényi János a HITA elnöke, Zettwitz Sándor a 77 Elektronika Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója, és Dieter Neugebauer a Roche Diagnostics Ltd. elnökhelyettese írta alá a Parlamentben 2014. március 28-án.

Hirdetés

Az együttműködési megállapodás célja többek között az, hogy az állami kereskedelemfejlesztés eszközeinek felhasználásával valamint a Roche támogatásával segítse a 77 Elektronika termékeinek világpiacra kerülését, illetve tovább erősítse annak K+F tevékenységét és létrehozzon egy gyakorlat orientált kkv tudásközpontot. A megállapodás szoros összhangban áll a kormány kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének támogatásával, és a magyarországi egészségügyi ipar kiemelt szerepének elismerésével.

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: „A magyar gazdaság-stratégia sikerének egyik bizonyítéka, hogy egyre több magyar közepes vállalat állja meg a helyét a világpiacon, szellemi és technológiai teljesítményének köszönhetően.”
A rendhagyó megállapodásban a Roche vállalja, hogy a 77 Elektronika által kifejlesztett – és a vizeletvizsgálók tárgyában kötött Együttműködési Megállapodás alapján a Roche számára gyártott – analizátorok Roche márkanév alatt, világszerte értékesítésre kerülhessenek, beleértve az amerikai piacot is. Emellett támogatást nyújt a cég gyártási tevékenységének minőségbiztosítási átalakításához, új K+F irányok meghatározásához és az ahhoz szükséges információk beszerzéséhez.
A 77 Elektronika az együttműködésben megvalósuló expanziónak köszönhetően az elkövetkező 3 évben kb. 4-5 millió euró értékű új beruházást valósít meg Budapesten és Balatonfüreden, a foglalkoztatottak számát 30 fővel növeli és a Roche-tól kapott termékfejlesztési irányokat figyelembe véve új K+F irányokat határoz meg, az erre történő ráfordítások szintjét pedig 10 százalékon tartja.

 

„Büszkék vagyunk stratégiai partnerségünkre, mert úgy érezzük, hogy ez az eddigi innovációs tevékenységünk megkoronázása. Mi továbbra is azért dolgozunk, hogy műszereinkkel az orvosok a gyors és pontos labordiagnózisoknak köszönhetően emberéleteket menthessenek. Nem hangsúlyozhatjuk eléggé, hogy ez elsősorban a hazai kutató-, és fejlesztőgárdánk érdeme, akik évről-évre bizonyítják, hogy egy ilyen kis országban is születhetnek nagy dolgok a tudás és szakértelem révén” – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető igazgatója.

A Roche elkötelezett mind a betegségek pontos és korszerű diagnosztikai módszerekkel végzett felismerése, mind a betegek gyógyítása és életminőségének javítása mellett. Hiszünk abban, hogy minden embernek joga van a lehető legjobb egészségügyi ellátáshoz, függetlenül attól, hogy mely országban él. Így nagy örömmel tölt el minket, hogy a magyar kormányzat is támogatja a minőségbiztosított diagnosztikai eszközök használatát, mely egyúttal a betegek biztonságát is szolgálja.

A Roche felelős nemzetközi vállalatként kiemelt fontosságúnak tartja a helyi közösségekkel és vállalatokkal való hosszú távú együttműködést. „Örömmel vagyunk részesei ilyen jellegű partnerségnek itt, Magyarországon is, hiszen a 77 Elektronika Kft-vel folytatott több évtizedes együttgondolkodás igen eredményesnek bizonyult és ez reméljük folytatódik a jövőben is. Bízunk benne, hogy a közös munka a magyar betegek gyógyulását és a magyar gazdaság fejlődését egyaránt segíti"- hangsúlyozta Dieter Neugebauer, a Roche Diagnostics Ltd. elnökhelyettese az aláírás után.

A HITA az együttműködésben vállalja, hogy kereskedelemfejlesztési programjaiban kiemelt ügyfélként kezeli a 77 Elektronikát és támogatja a magas minőségű, minőségbiztosított, korszerű orvosi technológiák elterjedését, segítve ezzel a magyar állampolgárok magas színvonalú, biztonságos és költséghatékony betegellátását, valamint segíti a kedvezményes állami finanszírozási lehetőségek elérésében.

A cégek a HITÁ-val közösen létrehoznak egy, a hazai kkv-ket támogató tudáscentrumot, amelynek célja, hogy a nemzetközi cégekkel történő kapcsolatfelvételeknek és a sikeres beszállítói együttműködéseknek köszönhetően felhalmozott gyakorlati és elméleti tudásanyagot átadják az exportorientált hazai kkv-k számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.