Hirdetés
. Hirdetés

Hasít a Lenovo pengehálózata

|

Oda viszi az infrastruktúrát a Lenovo, ahol az adatok keletkeznek, legyen szó hagyományos adatközpontról, a felhőről vagy a peremhálózatról. A gyártó strapabíró ThinkSystem SE350 edge szervere alig nagyobb egy notebooknál, Think Agile hiperkonvergens megoldásai pedig integrált felhőszoftverekkel könnyítik a szolgáltatások gyors bevezetését, hatékony felügyeletét és rugalmas méretezését.

Hirdetés

Jövőre a vállalatoknál keletkező adatok háromnegyede már a hagyományos adatközponton kívül fog létrejönni a Gartner szerint. Pár éve ez az arány még csupán 10 százalék volt, ezért az adatok rohamosan gyorsuló kivándorlása a biztonság, a törvényi megfelelés, a késleltetés, a sávszélesség és a rendelkezésre állás terén is komoly kihívásokkal szembesíti az informatikai és munkakörnyezetüket tekintve mindinkább elosztottá váló szervezeteket.

A Lenovo Data Center Group újgenerációs infrastruktúra-megoldásaival - közöttük a ThinkSystem SE350 edge kiszolgálóval, valamint a Microsoft és a Nutanix felhőszoftvereivel integrált ThinkAgile MX és HX készülékekkel - könnyíti meg a felhasználóknak a peremhálózati környezetek kialakítását, a dolgok internetére (IoT) épülő alkalmazások bevezetését, valamint az adatközpontok modernizálását, a hibrid és többfelhős környezetek működtetését.

Strapabíró erőgép a hálózat peremén

ThinkPad notebooknál alig nagyobb a ThinkSystem SE350 edge szerver, amelyet strapabíró kialakítása miatt a vállalatok változatos módon helyezhetnek el a peremhálózatok gyakran kíméletlen környezeti feltételei között. Az akár 16 magos Intel Xeon D processzorra épülő kiszolgáló mindössze 1U magas, félszéles és még rövidebb mélységű, így bárhol elhelyezhető. Akár falra szerelik, polcra állítják vagy rack szekrénybe illesztik, a kiszolgáló 0-55 Celsius fok közötti hőmérséklettel, porral és a rezgéssel is dacol. Minden körülmények között nagy teljesítményt nyújt az adatok helyben történő feldolgozásához, tárolásához és továbbításához, így azokat a vállalatok gyorsabban elemezhetik, és a kapott eredményeket akár automatizált, intelligens alkalmazásokban, akár döntéshozásban vagy más intézkedésekben azonnal hasznosítani tudják.

Az információk rendelkezésre állása különösen fontos követelmény a peremhálózaton, mert a vállalatoknak folyamatosan rá kell látniuk a folyamatok működését, a berendezések állapotát és más körülmények változását mutató adatokra. A ThinkSystem SE350 ehhez többféle vezetékes és vezeték nélküli, wifi- és LTE hálózati kapcsolatot is biztosít. Minthogy az edge szervereket a felhasználók az adatközponton kívül telepítik, nemcsak a környezeti behatásokkal, hanem a jogosulatlan hozzáféréssel szemben is fokozottan védeni kell őket, ezért a Lenovo peremhálózati kiszolgálója az eszközön tárolt összes adatot titkosítja.

Kis lábnyomú infrastruktúra a felhő agilitásával

A távmunka, amely a járványhelyzetben általánossá vált, hosszú távon is velünk marad, az új normalitás részévé válik, ezért a szervezeteknek hibrid felhőstratégiájuk finomításával és adatközpontjuk modernizálásával alkalmazkodniuk kell a változó üzleti igényekhez. A Lenovo ezt ThinkAgile hiperkonvergens infrastruktúra (HCI-) megoldásainak nyílt platformjával teszi könnyebbé, amelyet szoftverszállító partnereivel közösen alakított ki.

Végfelhasználói környezetüket emelhetik a vállalatok a teljesítmény és a hatékonyság új szintjére a Nutanix felhőszoftvereivel integrált ThinkAgile HX segítségével, a ThinkAgile MX és a Microsoft Azure Stack páros pedig a méretezést egyszerűsíti a peremhálózattól a felhőig.

Az AMD EPYC processzorokra épülő ThinkAgile HX kicsi a bors, de erős HCI-megoldással a szervezetek - ugyanazzal az 1U formátummal és változatlan teljesítménnyel számolva - feleannyi szerverrel futtathatják virtuális desktop környezetüket, mint hagyományos infrastruktúrán. A gyárilag telepített Nutanix szoftverekkel a ThinkAgile HX a nagyobb teljesítménysűrűség mellett egyszerűbb üzemeltetést, erősebb adatvédelmet és a felhőkön zökkenőmentesen átívelő alkalmazásokat ad a valóban hibrid architektúra kialakításához. A ThinkAgile MX készülékkel pedig a vállalatok egy kézből szerezhetik be a Microsoft Azure Stack szoftvercsomagját is, amely egyszerűvé teszi az Azure felhőszolgáltatások bevezetését, felügyeletét és méretezését a peremhálózattól az adatközponton át a felhőig. A szolgáltatások életciklusának kezeléséhez a ThinkAgile MX például egységes és felhasználóbarát, modern menedzsmentkonzolt ad.

Mind a ThinkSystem szerverek, mind a ThinkAgile HCI-megoldások a Lenovo intuitív módon kezelhető XClarity rendszermenedzsment-szoftverével érkeznek, amellyel a vállalatok még könnyebben és gyorsabban illeszthetik infrastruktúrájukat az üzlet fejlődő elvárásaihoz.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Próbáld ki az Xbox Game Passt 300+ játék csak
300 Ft 3 hónapra!
(x)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.