Hirdetés
. Hirdetés

Hasít a Lenovo pengehálózata

|

Oda viszi az infrastruktúrát a Lenovo, ahol az adatok keletkeznek, legyen szó hagyományos adatközpontról, a felhőről vagy a peremhálózatról. A gyártó strapabíró ThinkSystem SE350 edge szervere alig nagyobb egy notebooknál, Think Agile hiperkonvergens megoldásai pedig integrált felhőszoftverekkel könnyítik a szolgáltatások gyors bevezetését, hatékony felügyeletét és rugalmas méretezését.

Hirdetés

Jövőre a vállalatoknál keletkező adatok háromnegyede már a hagyományos adatközponton kívül fog létrejönni a Gartner szerint. Pár éve ez az arány még csupán 10 százalék volt, ezért az adatok rohamosan gyorsuló kivándorlása a biztonság, a törvényi megfelelés, a késleltetés, a sávszélesség és a rendelkezésre állás terén is komoly kihívásokkal szembesíti az informatikai és munkakörnyezetüket tekintve mindinkább elosztottá váló szervezeteket.

A Lenovo Data Center Group újgenerációs infrastruktúra-megoldásaival - közöttük a ThinkSystem SE350 edge kiszolgálóval, valamint a Microsoft és a Nutanix felhőszoftvereivel integrált ThinkAgile MX és HX készülékekkel - könnyíti meg a felhasználóknak a peremhálózati környezetek kialakítását, a dolgok internetére (IoT) épülő alkalmazások bevezetését, valamint az adatközpontok modernizálását, a hibrid és többfelhős környezetek működtetését.

Strapabíró erőgép a hálózat peremén

ThinkPad notebooknál alig nagyobb a ThinkSystem SE350 edge szerver, amelyet strapabíró kialakítása miatt a vállalatok változatos módon helyezhetnek el a peremhálózatok gyakran kíméletlen környezeti feltételei között. Az akár 16 magos Intel Xeon D processzorra épülő kiszolgáló mindössze 1U magas, félszéles és még rövidebb mélységű, így bárhol elhelyezhető. Akár falra szerelik, polcra állítják vagy rack szekrénybe illesztik, a kiszolgáló 0-55 Celsius fok közötti hőmérséklettel, porral és a rezgéssel is dacol. Minden körülmények között nagy teljesítményt nyújt az adatok helyben történő feldolgozásához, tárolásához és továbbításához, így azokat a vállalatok gyorsabban elemezhetik, és a kapott eredményeket akár automatizált, intelligens alkalmazásokban, akár döntéshozásban vagy más intézkedésekben azonnal hasznosítani tudják.

Az információk rendelkezésre állása különösen fontos követelmény a peremhálózaton, mert a vállalatoknak folyamatosan rá kell látniuk a folyamatok működését, a berendezések állapotát és más körülmények változását mutató adatokra. A ThinkSystem SE350 ehhez többféle vezetékes és vezeték nélküli, wifi- és LTE hálózati kapcsolatot is biztosít. Minthogy az edge szervereket a felhasználók az adatközponton kívül telepítik, nemcsak a környezeti behatásokkal, hanem a jogosulatlan hozzáféréssel szemben is fokozottan védeni kell őket, ezért a Lenovo peremhálózati kiszolgálója az eszközön tárolt összes adatot titkosítja.

Kis lábnyomú infrastruktúra a felhő agilitásával

A távmunka, amely a járványhelyzetben általánossá vált, hosszú távon is velünk marad, az új normalitás részévé válik, ezért a szervezeteknek hibrid felhőstratégiájuk finomításával és adatközpontjuk modernizálásával alkalmazkodniuk kell a változó üzleti igényekhez. A Lenovo ezt ThinkAgile hiperkonvergens infrastruktúra (HCI-) megoldásainak nyílt platformjával teszi könnyebbé, amelyet szoftverszállító partnereivel közösen alakított ki.

Végfelhasználói környezetüket emelhetik a vállalatok a teljesítmény és a hatékonyság új szintjére a Nutanix felhőszoftvereivel integrált ThinkAgile HX segítségével, a ThinkAgile MX és a Microsoft Azure Stack páros pedig a méretezést egyszerűsíti a peremhálózattól a felhőig.

Az AMD EPYC processzorokra épülő ThinkAgile HX kicsi a bors, de erős HCI-megoldással a szervezetek - ugyanazzal az 1U formátummal és változatlan teljesítménnyel számolva - feleannyi szerverrel futtathatják virtuális desktop környezetüket, mint hagyományos infrastruktúrán. A gyárilag telepített Nutanix szoftverekkel a ThinkAgile HX a nagyobb teljesítménysűrűség mellett egyszerűbb üzemeltetést, erősebb adatvédelmet és a felhőkön zökkenőmentesen átívelő alkalmazásokat ad a valóban hibrid architektúra kialakításához. A ThinkAgile MX készülékkel pedig a vállalatok egy kézből szerezhetik be a Microsoft Azure Stack szoftvercsomagját is, amely egyszerűvé teszi az Azure felhőszolgáltatások bevezetését, felügyeletét és méretezését a peremhálózattól az adatközponton át a felhőig. A szolgáltatások életciklusának kezeléséhez a ThinkAgile MX például egységes és felhasználóbarát, modern menedzsmentkonzolt ad.

Mind a ThinkSystem szerverek, mind a ThinkAgile HCI-megoldások a Lenovo intuitív módon kezelhető XClarity rendszermenedzsment-szoftverével érkeznek, amellyel a vállalatok még könnyebben és gyorsabban illeszthetik infrastruktúrájukat az üzlet fejlődő elvárásaihoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.