Hirdetés
. Hirdetés

Hat éve csendben csökkennek az iPhone-eladások

|

Noha az Apple bevételei soha nem látott magasságokat súrolnak, a cég egyik legsikeresebb termékének eladásai évről évre lejjebb kúsznak. Pánikra persze nincs ok.

Hirdetés

Koronavírus járvány ide vagy oda, úgy tűnik, hogy Apple befektetőnek lenni még ilyen vészterhes időszakban is jó dolog. A cég folyamatosan növeli bevételeit és ezzel együtt piaci értékét - ezt jórészt a hűséges vásárlóknak köszönhetik, akik évről évre megvásárolják az alma-logós termékeket. De vajon tényleg olyan hűségesek a vásárlók, mint gondolnánk? Erre adnak választ az iPhone eladások. 

Hirdetés

Az Apple már-már státusszimbólumnak számító telefonjai mindig is jelentős hányadát képezték a vállalat bevételeinek, így azt gondolhatnánk, hogy a cég bevételeivel együtt egyre nőtt az eladott készülékek száma is. A ZDNet által összeállított grafikonok azonban másról árulkodnak.

A telefonokból származó bevételek néha ingadoznak, de alapvetően növekvő tendenciát mutatnak, azonban ha megnézzük a cég által közölt eladási adatokat, azt láthatjuk, hogy ezt évről évre kevesebb eszközből szerzik meg. 2015 jelentette az abszolút csúcsot, ekkor nagyjából 220 millió iPhone-t adott el a cég, ez azonban 2019-re 190 millióra csökkent, ami azt jelenti, hogy a 2014-es szint alá süllyedtek az eladások:

Hogy mégis miért növekszik a telefonokból származó árbevétel? A válasz rettentő egyszerű: az iPhone-ok folyamatosan drágulnak. Míg 2012-ben a legdrágább iPhone modell 400 dollárt kóstált, addig a 2019-es legdrágább modell már több mint 1400 dollárba került, azaz jó 1000 dollárral megemelkedtek a csúcsmodellek árai. Az alábbi grafikonon láthatjuk a különböző modellek árait:

A konklúzió tehát az, hogy ugyan az utóbbi években sokan pártoltak el a cégtől, azonban a megmaradt Apple felhasználók annyira hűségesek, hogy a sokszor arcpirítóan drága modellekért is kicsengetik a csillagászati összegeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.