Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmasat zuhant az Apple, a Google, a Facebook és a Microsoft

|

Nem kíméli a koronavírus-járvány a technológiai óriásokat sem, nagyot esett részvényeik árfolyama a tőzsdén.

Hirdetés

Hirdetés

Az öt legnagyobb amerikai vállalat - a Microsoft, az Apple, az Alphabet (a Google anyavállalata), a Facebook és az Amazon - összesen több mint 400 milliárd dollárt veszített piaci értékéből a tegnapi tőzsdei kereskedés során.

Ami a konkrét számokat illeti, a legnagyobb pofont az Apple és részvényesei kapták, az almás cég részvényárfolyama 9,88 százalékkal csökkent egy nap alatt, következett a Microsoft 9,48 százalékkal, a Facebook 9,30 százalékkal, az Alphabet 8,20 százalékkal és az Amazon 7,98 százalékkal. A katasztrofális eredménnyel végződött kereskedés összesen 416 milliárd dollárral rövidítette meg a vállalatok részvényeseit.

A technológiai iparágat ezen kívül is különösen sújtja a járvány, sok vállalat kényszerül lemondani üzletileg fontos rendezvényeit és tart helyettük virtuális eseményeket annak érdekében, hogy megelőzze ügyfelei és alkalmazottai megfertőződését a koronavírussal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.