Hirdetés
. Hirdetés

Hazai kellékanyag-kutatás

|

Az IDC nemrég közzétett adatai szerint a 2007 első félévében eladott kellékanyagok száma megközelítette a 4,2 millió darabot.

Hirdetés

A 4,2 millió tétel egyharmadát lézer perifériákban, míg kétharmadát tintasugaras technológiájú nyomtatókban és multifunkciós készülékben használták fel. A teljes magyar kellékanyagpiac szereplői csak az első félévben 120 millió dollár árbevételt termeltek. A megszorító intézkedések ellenére hazánkban az első félévben megközelítőleg 180 ezer darab perifériát (printer, MFP) értékesítettek, ami az előző év hasonló időszakához képest 10 százalékos növekedést jelent.

Magyarország sem kivétel a nemzetközi trendek alól, miszerint a különböző nyomtató és multifunkciós eszközök ára rohamosan esik, így a szállítók értelemszerűen a kellékanyagokon, illetve különböző kapcsolt szolgáltatásokon keresztül próbálnak meg profitot szerezni. A hazai verseny igen erős, és szinte havonta jelennek meg újabb és újabb utángyártott márkák, illetve vonulnak ki azok, amelyek egyszerűen nem életképesek a piacon.

Halász Péter, az IDC Hungary elemzője szerint a gyenge gazdasági mutatók is csak enyhe fékező hatással bírnak a periféria, illetve a kellékanyag eladásokra és a piac stabil, a globális trendeket követő várakozásokkal tekint a következő évekre is.

A kellékanyagok európai piacáról készített és a jövőben félévente elkészülő jelentésében az IDC régiók és országok szerint közöl naprakész adatokat, melyek technológia, eredet, szín, típus és kapacitás szerinti bontásban is elérhetőek. Az így kapott részletes adatokból a meghatározó technológiák és szállítói stratégiák mellett az eladások dinamikájára is fény derül.

A jelentésben közölt adatok értékes segítséget nyújtanak a szállítóknak az üzleti tervezés, a lehetőségek felismerése, termékeik és márkáik pozícionálása, valamint a várható piaci változásokra történő felkészülés terén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.