Hirdetés
. Hirdetés

Helyspecifikus hirdetések a Google Maps-ben

|

Ahogy az várható volt, a Google beindította a földrajzi elhelyezkedés alapján történő hirdetési lehetőséget üzleti partnerei számára a Google Maps-en belül - ezentúl hirdetők logói ugranak fel a keresett környéken.

Hirdetés

A kereskedők ezentúl elhelyezhetnek fotókat, vagy akár logókat is, amik felugró "ablakok" formájában megjelennek a Google Maps térképein pontosan ott, ahol az adott üzlet található.

A szolgáltatást keresőszavakra is használhatják: a Barnes & Noble és Ralph Lauren például megvásárolták a "New York books" és a "Ralph Lauren New York" kulcsszavakat, és az elmúlt néhány hétben le is tesztelték ezek hatékonyságát. A felhasználók számára a hirdetések apró ikonokként jelennek meg, amikre kattintva további információkat tudhatnak meg az adott üzletről. Fontos tehát, hogy kéretlenül semmi nem jelenik meg a térképen.

A hirdetőknek a kattintások száma után kell fizetniük, ám a fizetett találatok így nem csak a térképen, hanem a Google főoldalán is megjelennek, ha ott írták be a kulcsszavakat. Egyes piaci elemzők szerint a felugró buborékok a jövőben sokkal interaktívabbakká is válhatnak, megvan tehát a lehetőség a megoldás továbbfejlesztésére a felhasználói visszajelzések alapján. A Yahoo Local is hasonló szolgáltatást nyújt már, ám ott a felugró információk kizárólag szöveget tartalmazhatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.