Hirdetés
. Hirdetés

Hewlett-Packard: helytelen technikák

|

A HP-nál kirobbant lehallgatási botrány nyomán Patricia Dunn, a vállalat igazgatótanácsának elnöke tegnap beleegyezett, hogy beadja lemondását.

Hirdetés

A felsővezető az igazgatótanáccsal folytatott megbeszélés után hozta meg a döntést. Dunn helyét Mark Hurd vezérigazgató veszi át, és azonnali hatállyal lemondott az ügyben szintén érintett George Keyworth igazgatótanácsi tag is.

A botrány egy idén januárban megjelent cikk kapcsán pattant ki, amelyben részletesen beszámoltak a HP felsővezetői által tartott értekezletről, illetve az ott megvitatott rövidtávú stratégiáról. Mivel egyértelmű volt, hogy az információk a menedzsment egyik tagjától származhattak, a HP még Carly Fiorina vezetése alatt belső vizsgálatot indított, amit Fiorina távozása után Dunn kiterjesztett, és magánnyomozó irodákat is belevont. Ennek során a HP felsővezetői - többek között újságírókkal folytatott - telefonbeszélgetéseit is lehallgatták. A vizsgálat megállapította, hogy Keyworth szivárogtatta ki az információkat, aki elismerte a tényt, ám a felszólítás ellenére akkor nem volt hajlandó lemondani.

Bár a mostani fejlemények során a HP vezetői remélik, hogy a kínos időszaknak vége, a szövetségi hatóságok, illetve a Kongresszus által végzett vizsgálat még szerezhet kellemetlen pillanatokat a vállalatnak. A törvényhozási bizottság például felszólította a HP-t, hogy nevezze meg a megbízott nyomozóirodákat, ám a vállalat elzárkozott ettől. Mark Hurd ugyanakkor leszögezte: mindent el fog követni, hogy az ilyenfajta "helytelen nyomozási technikák" ne fordulhassanak elő ismét elő a vállalatnál. "Ezeknek nincs helyük a HP-nál" - hangsúlyozta nyilatkozatában az igazgatótanács új elnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.