Hirdetés
. Hirdetés

Hiába veszünk több notebookot

|

Ugyan a notebook-értékesítések emelkednek, a tabletek inváziójának nem állják az útját.

Hirdetés

Egy ideje már azt jósolják az elemzők, hogy az idei év a fordulópont a tabletek és a notebookok csatájában; azonban mostanra egyre többen adnak ki konkrét elemzéseket és előrejelzéseket is erre vonatkozóan. Mindenki szerint az idei év az, amikor a tabletek maguk alá gyűrik a notebook-piacot. 

A Market Intelligence & Consulting Institute szerint 2013-ban 228 millió tablet talál gazdára, ami 2012-höz képest 62,2 százalékos emelkedést jelentene az eladásokban. Furcsa módon a notebookok iránti kereslet is nő az idén, nem pedig csökken, ahogyan a legtöbben azt hinnék. Ennek ellenére a noteszgépeknél a növekedés mértéke valószínűleg nem lesz elég a táblagépek ellen, ugyanis notebookból csak 182 millió kell majd az idén. 

A megrendelések döntő többsége egyébként a kínai OEM-eknek lesz köszönhető. Természetesen nagyban befolyásolja a közelgő gépek áradatát az a tény, hogy a Haswell érkezése mellett új APU-k és videokártyák is kerülnek mostanában a piacra. Ezek jó része ott lesz a Computexen is. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.