Hirdetés
. Hirdetés

Hirai: Megújítjuk a Sonyt

|

A Sony elnöke bízik abban, hogy az új, mobil eszközökre, digitális képkezelési megoldásokra és a játékkonzolokra épülő stratégia révén újra növekedési pályára állíthatják az évek óta veszteséges vállalatot.

Hirdetés

Hirai és Stringer
Hirai és Stringer
Kazuo Hirai, a Sony februárban kinevezett elnöke az elektronikai óriás keddi közgyűlésén ismertette új stratégiáját, amelynek célja, hogy ismét nyereségessé tegye a hosszú évek óta masszívan veszteséges vállalatot. A közgyűlésen rekordrészvételt regisztráltak: több mint 9300 részvényes látogatott el a rendezvényre.

Az Associated Press beszámolója szerint az eseményen kellemetlen jelenetekben sem volt hiány. Az elnököt kínos kérdésekkel ostromolták a részvényesek, és harsány bekiabálások zavarták meg a prezentációt.

Egy dühös tulajdonos arról faggatta Hirait, hogyan lehetséges, hogy elődje Howard Stringer megtarthatta elnöki székét az igazgatótanácsban – annak ellenére is, hogy hétéves regnálása idején a cég folyamatosan romló teljesítményt nyújtott. Ezen a ponton maga Stinger is pódiumra lépett: beszédében gyakorlatilag bocsánatot kért a 2011-es év rekordveszteségéért.

Az amerikai tévélegenda megpróbálta a gondviselésre kenni a felelősséget: a Reuters tudósítása szerint a tavalyi cunami és a thaiföldi áradások mellett a gazdasági világválság utóhatásait nevezte meg az 5,75 milliárd dolláros veszteség legfőbb okaiként.

A Sony idén februárban jelentős átszervezéseket jelentett be: tízezer fős leépítést terveznek, és a kulcsüzletágakat is átstruktúrálják. „Nagyon komolyan vesszük a Sony elektronikai üzletágát sújtó problémákat, tudjuk, hogy krízishelyzetben vagyunk” - hangsúlyozta Hirai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.