Hirdetés
. Hirdetés

Hódít a magyar vírusölő burkolat

|

Irodák, kórházak, közintézmények számára egyaránt hasznos a magyar Graboplast találmánya, a koronavírusos időkben főleg. A technológiát külföldről is egyre jobban keresik.

Hirdetés

A győri Graboplast nevét Magyarországon sokan ismerhetik, hiszen a vállalat már 115 éve működik. Persze tech-szinten valószínűleg nem esett róluk túl sok szó idáig, hiszen főleg padlóburkolatok gyártásával foglalkoznak - most viszont egy olyan fejlesztésüket érdemes megemlíteni, amely érintőlegesen a technológiai szektort is érinti, ráadásul nemzetközi szinten is egyre nagyobb sikert arat.

Hirdetés

Egy olyan padló- és falburkolatról van szó, amely képes az önfertőtlenítésre vegyszer nélkül, lebontva a különféle vírusokat, baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat. Nem kell mondani, mennyire jól hangzik ez most, a koronavírussal terhelt mindennapokban, amikor a higiénia az egyik legfontosabb eszköze a járvány visszafogásának.

A Graboplast közleménye szerint egy kettős védelmű módszerről van szó. Az első egy több száz éve alkalmazott, természetes fertőtlenítő, mégpedig az ezüstion, míg a második, úgynevezett fotokatalitikus védelmi vonalat egy fény hatására aktiválódó védőréteg alkotja, amely a vele érintkezésbe kerülő vírusokat és baktériumokat lebontja szén-dioxidra és vízre. Ezáltal a felületeken nem képződik az elpusztult kórokozókból olyan réteg, amely az újabbak számára táptalajt jelentene, tehát a felület folyamatosan tiszta és fertőzésmentes tud maradni.

A vállalat saját szabadalma alapján gyártott burkolatok a közlemény szerint egyre népszerűbbek a nemzetközi piacon, többek között a koronavírus-járvány hozadékaként. Az idei második negyedévben meredeken nőtt az érdeklődés, és a környező országok mellett több ezer négyzetmétert szállítottak többek között Németországba, Franciaországba, Skandináviába és az Egyesült Államokba, de már a közel-keleti országokból is érkeztek megrendelések.

Ha tehát egy vállalat nem engedheti meg az üzletmenete szempontjából, hogy a járvány fő vonulatának végeztével is fenntartsa a távmunkát, elgondolkodhat azon, hogy az irodákat ilyen burkolatokkal ellátva védi meg dolgozóit a fertőzés terjedésétől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.