Hirdetés
. Hirdetés

HP Virtual Connect megoldás a MÁV Informatika adatközpontjaiban

|

Ez év tavaszán újabb fontos állomásához érkezett a MÁV Informatika Zrt. és a Szintézis Informatikai Zrt. immár több éves múltra visszatekintő együttműködése.

Hirdetés

A győri székhelyű megoldásszállító ezúttal partnere IT infrastruktúrájának megújításában vállalt szerepet. Az aktuális project az e-Ticket rendszerének gerincét adó jegykiadó terminálok kiszolgálását végző, integrált szerver, tároló és hálózati platform kialakítását célozta: ennek keretében a Szintézis végül egy HP P6300 EVA tároló rendszerekkel kiegészített HP BladeSystem-alapú pengeszerver architektúrát szállított le és üzemelt be a MÁVI számára.

A kérdéses rendszer a modern, elosztott, nagy megbízhatóságú IT infrastruktúrák ismérveinek megfelelően két, egymástól jelentős földrajzi távolságban lévő (Budapest-Záhony) adatközpontban került kialakításra, amelyek azonban az egyik legfejlettebbnek számító replikációs technológia (HP Continuous Access) segítségével adataikat szinkronizálni tudják egymást közt.


 A MÁVI szakértőinek elmondása szerint a project gyors megvalósulását nagyban támogatta a megoldás alapját adó HP BladeSystem egyedülálló integráltsága: eme “egydobozos” infrastruktúra segítségével olyan üzleti megoldások építhetők ki, amelyek nemcsak megfizethetőek és kevesebb időráfordítással fenntarthatóak, hanem kevesebb energiát is igényelnek, és a MÁVI dinamikusan változó igényeivel együtt képesek növekedni. Sőt, egy ilyesfajta, "mindent-egyben" designnal a MÁVI-nak valamennyi összetevő a rendelkezésére áll, hogy infrastruktúráját kiépítse és üzemeltesse. A “dobozon belül" ugyanis lényegében szabadon választhat több alkalmazáskörnyezet és számos operációs rendszer közül, mindezt szerver és tároló komponensek, és a legnépszerűbb hálózati technológiák (Ethernet, Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet) tetszőleges konfigurációjával kombinálva.

Mindezeken túl Juhász Tibor, a MÁVI szakértője külön is kiemelte a HP BladeSystem hálózati technológiáinak legfontosabb összetevőjét adó, úgynevezett Virtual Connect virtualizált hozzáférési réteget, amely lehetővé teszi a MÁVI szakemberei számára, hogy az alkalmazások mindenkori igényeihez igazodva könnyedén újrakonfigurálják az éppen használt számítástechnikai erőforrásokat, anélkül, hogy megzavarnák a produktív helyi- és a háttértár-hálózatokat. Ennek köszönhetően például egy meghibásodott szerver cseréje, vagy akár komplett migrációja a hálózat bárminemű újra konfigurálása nélkül is lehetséges - ily módon jelentős megtakarítás érhető el mind a felhasznált idő, mind a szükséges erőforrások terén.

 



Végezetül Juhász kitért a HP BladeSystem felügyeleti megoldása, az Insight Control nyújtotta előnyökre is, amely az infrastruktúra egyszerű és megbízható ellátásával, nyomon követésével és irányításával segíti az üzemeltetést. Az alapvető IT folyamatok egybesimításával segít biztosítani, hogy a MÁVI szakemberei inkább a felhasználói szükségletek proaktív megválaszolására fókuszálhassanak, az időt emésztő manuális folyamatok támogatása, vagy a rendszerben felmerült problémákra való reagálás helyett.

Bővebb információ angol nyelven a HP Virtual Connect technológiáról >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.