Hirdetés
. Hirdetés

IBM: Stabil nyereség, csökkenő bevételek

|

A harmadik negyedévben az IBM valamennyi kulcsüzletágában visszaestek az eladások. A cég szerint ennek ellenére tartható a 2012-es iránycél.

Hirdetés

Az IBM kedden, a 2012-es év harmadik negyedévéről szóló üzleti jelentésében a vártnál nagyobb nyereségről számolt be; de az eladások és a cég kulcsdivízióinak bevételei már kedvezőtlenebbül alakultak.

A cég 3,8 milliárd dolláros nyereséget (részvényenként 3,33 USD) és az előző év azonos időszakához képest öt százalékkal kisebb, 24,7 milliárd dolláros bevételt jelentett. A nem GAAP-alapon számított nyereség 3,62 dollárt tett ki.

A vállalat profiteredménye valamivel meghaladta a Wall Street-i elemzők várakozásait: ők 25,36 milliárd dolláros bevétel mellett 3,61 dolláros részvényenkénti nyereséggel számoltak. Az IBM közlése szerint a cég kiskereskedelmi boltoknak szánt megoldásokat forgalmazó üzletágának leépítése kerek egyszázalékos bevételkieséssel járt.

Az IBM illetékesei megerősítették: várhatóan tartani tudják a 2012-es évre előirányzott, részvényenként 15,10 dolláros működési eredményt. A tőzsde 15,15 dolláros nyereségre számít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.