Hirdetés
. Hirdetés

Idegen tollakkal ékeskedik az nVidia?

|

A Scanner Technologies bejelentette, hogy keresetet nyújtott be az nVidia ellen egyes BGA tokozással kapcsolatos szabadalmainak megsértése miatt.

Hirdetés

A Scanner sajtóközleménye szerint az nVidia néhány termékével megsértette a vállalat "a BGA (ball grid array) tokozású eszközök pontosabb és hatékonyabb gyártását elősegítő háromdimenziós ellenőrzéssel" kapcsolatos szabadalmait, valamint partnereit is rávette a Scanner jogainak megsértésére. A kereset az okozott károk teljeskörú megtérítésről, valamint az ügyvédi költségek megfizettetésén túl megfelelő nagyságú fájdalomdíjról is szól.

A vádak szerint az Egyesült Államokban 7 079 678 és 7 085 411 számon nyilvántartott, illetéktelenül felhasznált szabadalmak segítségével előállított termékek az amerikai piacon kerültek értékesítésre. Szó van többek között grafikus kártyákról, alaplapokról, videojáték konzolokról, telefonokról és mobil eszközökről, valamint komplett számítógépekről is.

"A Scanner Technologies már 1990 óta fejleszt, gyárt és szállít vizuális érzékelőeszközöket a félvezetőgyártó ipar különböző szereplői számára. Ennek függvényében rendkívül fontos, hogy megvédjük szabadalmazatott fejlesztéseinket, éppen ezért döntöttünk az azonnali jogi lépések megtétele mellett" - közölte Elwin Beaty, az új-mexikói vállalat elnök-vezérigazgatója. Az nVidia illetékesei mostanáig nem reagáltak a benyújtott keresetre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.