Hirdetés
. Hirdetés

Ideje észrevennünk, hogy van környezetünk

|

A vállalat környezetre gyakorolt hatásairól szóló többszintű elemzéseket és elemzéseket készít egy új szoftver.

Hirdetés

A UNIT4 bemutatta Sustain4 nevű szoftverét, amely egy olyan környezetmenedzsment megoldás, amely hatékony támogatást nyújt a vállalatvezetők számára a szervezet környezetvédelmi és üzleti teljesítményének megértésében és fejlesztésében.

A UNIT4 a globális környezeti hatásokra specializálódott Trucost-tal együttműködve fejlesztette ki vadonatúj megoldását, melynek alapja egy egyedülálló módszertan és adatbázis. A szoftver az elérhető pénzügyi és üzleti adatok alapján gyorsan felméri és értékeli a szervezet környezetre gyakorolt hatásait, ezzel elkerülhetők a hasonló elemzésekhez szükséges, normális esetben sokszor hónapokba vagy évekbe kerülő előzetes kutatások.

A Sustain4 segít a vállalat környezetre gyakorolt hatásának értékelésében, menedzselésében és fejlesztésében, több mint 700 környezeti hatásfajta vizsgálatával, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásától kezdve a vízfelhasználásig, 464 iparág több ezer vállalatának értékeléséből származó adatok alapján. A felhasználók gyors összehasonlítást készíthetnek saját helyzetükről a szektorukban működő más vállalatokhoz képest, emellett a teljes ellátási láncot átfogóan adatokat gyűjthetnek, elemezhetnek és követhetnek nyomon működési teljesítményükről.

Környezetvédelmi elvárások és gazdaságosság
A vállalatoknak világszerte meg kell felelni különböző globális és nemzeti szintű emissziós, illetve felelős vállalati magatartásra vonatkozó előírásoknak. Az átfogó adatbázis lehetővé teszi a Sustain4-t használó ügyfelek számára, hogy azonnal egy kiinduló „madártávlati” jelentést generáljanak – amely egyébként hónapokat, vagy akár éveket vehet igénybe -, és rögtön tiszta és megbízható, mennyiségi alapú képet kapjanak vállalatuk környezetre gyakorolt hatásáról. Az információ cloud megoldásként jut el a felhasználókhoz, olyan on-demand környezetű kezelőfelületeten, ami vezetői szintű menedzsment és jelentéskészítéshez szükséges magas szintű információkat tesz elérhetővé, valamint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő részletes jelentések készítését is támogatja.

A Sustain4 az az eszköz, amely szükséges lehet egy megalapozott vállalati társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility – CSR) stratégia megalkotásához, vagy egy meglévő CSR program mérhetőbbé, kézzelfoghatóbbá és hitelesebbé tételéhez. A UNIT4 olyan átfogó szolgáltatást is kifejlesztett a Sustain4 mellé, amely segítséget nyújt az ügyfelek számára környezetvédelmi, vagy CSR stratégiájuk kidolgozásában és alkalmazásában.

Eddig senkinek sem jutott eszébe?
„Egyedülálló vállalkozásba fogtunk” – mondta Ton Dobbe, a UNIT4 termékekért felelős alelnöke. „A rendszernek csupán néhány alapvető adatra van szüksége egy vállalatról – iparági szektor, éves forgalom, földrajzi adatok, tevékenységek, alkalmazottak, stb. -, és ezek alapján készít egy környezeti hatástanulmányt, mivel ismeri a hasonló vállalatok környezetre gyakorolt jellemző hatásait. Ez egy ideális kiindulási alapot jelent, amely megmutatja, hol kell fejlesztéseket végrehajtani. Ezután részletesebb információkat is betáplálhatunk, beleértve az ellátási lánc egyes tagjait, annak érdekében, hogy mélyebb elemzést és még pontosabb teljesítményértékelést kapjunk. A UNIT4 arra specializálódott, hogy a jelentős változásokon áteső vállalatok működését támogassa, így páratlan rálátást és szakértő asszisztenciát biztosít ügyfelei számára vállalatuk gyakorlatainak és folyamatainak átalakításában, környezetvédelmi mutatóik javítása érdekében.”

A Sustain4 minden szervezet számára elérhető vállalatmérettől és iparágtól függetlenül. Piacra kerülése először az Egyesült Királyságban történik meg, a UNIT4 tervei szerint ezt világszintű bevezetés követi majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.