Hirdetés
. Hirdetés

Idén csökkennek a szervereladások

|

A Microsoft Windows Server és a Linux szervereladásokat egyaránt sújtja a válság, az IDC szerint mindkettő esetében visszaesés várható.

Hirdetés

Az IDC március végén jelentette meg a negyedéves prognózisát az idei x86 szerver operációs rendszer eladásokra világszerte. Az előrejelzés szerint:

serverek.jpg


Néhány nappal korábban jelent meg a Linux elfogadottságáról készült IDC-felmérés. A Novell támogatásával készült tanulmányt 300 informatikai vezető megkérdezésével állították össze. Közel háromnegyedük nyilatkozta, hogy cégüknél folyamatban van Linux szerver tesztelése vagy már eldöntötték, hogy nagyobb mértékben alkalmazzák idén a vállalati IT-rendszerben. Ami a desktop verziót illeti, a válaszadók kétharmada közölte, hogy tesztelnek vagy nagyobb arányban alkalmaznak Linux operációs rendszert. Az okok között első helyen szerepelt az alacsonyabb támogatási költségek, de szintén magas arányban (67 százalék) válaszolták azt, hogy számukra fontos a Linux és a Windows közötti interoperabilitás.

Matthew Eastwood, az IDC vállalati platform kutatásokért felelős alelnöke szerint a két tanulmány között nincs ellentmondás. "Rövid távon a Linux is, a Windows is visszaeséssel számolhat. Idővel azonban a Linux-eladások továbbra is növekedni fognak, mint ahogy a Windows is" - mondta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.