Hirdetés
. Hirdetés

Idén nem viccel a Microsoft

|

A cég vezetője szerint az április elsejei csínyek többet ártanak, mint használnak.

Hirdetés

Hirdetés

Április elsején a nagy technológiai cégek szívesen rukkolnak ki különféle tréfákkal, idén azonban a Microsofttól nem számíthatunk semmi ilyesmire.

Chris Caposella marketintigazgató egy belső kőrlevélben arra figyelmeztette a cég alkalmazottait, hogy a csínyek pozitív hatása csekély, viszont gyakran nem kívánatos sajtóvisszhangot keltenek, ezért lehetőleg tartózkodjanak az olyan áprilisi tréfáktól, amelyek a fogyasztókat is elérhetik.

Mindez némiképp váratlan a Microsofttól, ugyanakkor arra vall, hogy irányváltás mutatkozik a technológiai szektorban, és igen valószínű, hogy több más cég, köztük a Google is követi a Microsoft példáját.

A korábbi években a technológiai cégek imádták az április elsejei tréfákat, némelyik csínytevésük azonban balul sült el. Talán a legnagyobb botrányt az a 2016-os eset okozta, amikor a Gmail egy vicces, mikrofont eldobó Minyonos GIF-et csempészett a levelezések végére, és egy temetkezési vállalkozó állítólag szándéka ellenére így fejezte be részvétnyilvánító üzenetét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.