Hirdetés
. Hirdetés

Így élné túl a Huawei az Android elvesztését

|

Ha a szankciók megfosztanák az operációs rendszertől, elővenné a sajátját, amit titokban fejlesztett.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok borzasztó helyzetbe hozta a ZTE-t azzal, hogy exportkorlátozásokat léptetett életbe a mobilgyártó számára létfontosságú alkatrészekre és szoftverekre, utóbbi pedig az Android használatának lehetőségétől is megfoszthatja a céget.

A Huaweit ezzel nem lehetne zavarba hozni, mert baj esetére van egy saját operációs rendszere. Egy kínai hírforrás szerint akkor kezdték el a fejlesztését, amikor 2012-ben megindult a ZTE ellen az amerikai vizsgálat.

A Huawei sem megerősíteni, sem megcáfolni nem volt hajlandó a szoftver létezésére vonatkozó híreket, és csupán annyit nyilatkozott, hogy nem tervezi saját OS kiadását a belátható jövőben.

Az Android lecserélése tényleg nem lenne vidám dolog, mert Kínán kívül elveszítenék a beépített hozzáférést a Google szolgáltatásaihoz. Ez pedig még egy olyan brutálisan jó mobil, mint a P20 Pro estében is sokat csökkenete a termék vonzerején.

A második OS tehát inkább tényleg arra szolgál, hogy az Android váratlan elvesztése miatt keletkező válsághelyzetet megoldja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.