Így szabadíthat fel gyorsan tárterületet a Windows 10-ben

|

Egyszerűen megtudhatjuk, mi foglalja le a lemezterületet.

Számítógépünkön általában rengeteg feleslegesen ott maradt, tárolt fájl található, amelyek lefoglalják az értékes lemezterületet. Átfogó képet ad a számítógépünk meghajtóin tárolt fájlokról a Windows 10 Tárhelyhasználat párbeszédablaka, amely felgyorsítja és kényelmessé teszi a törölhető fájlok felkutatását. A Start menüben kattintsunk a Gépház lehetőségre, a Rendszer ikonra, majd a megjelenő ablak bal oldalán a Tárterület lehetőségre. A jobb oldali mező felső részén láthatjuk a számítógép meghajtóit (a csatlakoztatott külső meghajtókat is), és ha valamelyiken kattintunk, egy részletes áttekintést kapunk arról kategóriákba csoportosítva (videók, ideiglenes fájlok, térképek stb.), hogy mit tárolunk ezen a lemezen. (A lista elkészülte némi időt vesz igénybe.)

 

Ha bármelyik kategóriára kattintunk, megjeleníthetjük, hogy az ide tartozó fájlok mely mappákban helyezkednek el, és elvégezhetjük a feleslegesnek ítéltek törlését. Az Ideiglenes fájlok részben külön gomb szolgál az ideiglenes fájlok, a Lomtár és a letöltések egyszerre történő törlésére.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!