Hirdetés
. Hirdetés

Így védi az adatokat a mobiltárcád

|

A legtöbb kártyabirtokos tisztában van a bankkártyája által nyújtott biztonsággal, de vajon mi a helyzet ezek digitális változataival? Mi is az a tokenizáció, és hogyan járulhatnak hozzá a felhasználók a még biztonságosabb mobilfizetéshez?

Hirdetés

Legalább 4.4-es verziószámú Android operációs rendszerrel működő, NFC-képes mobilkészülékre, mobiltárca-alkalmazásra és az alkalmazásba regisztrálható Mastercard bankkártyára van szükségünk az egyérintéses mobilfizetéshez. Magyarországon jelenleg négy újgenerációs mobiltárca érhető el, ezek mögött a Mastercard MDES megoldása található, ez felel a fizetések biztonságáért. Miután a kártyabirtokos belépett mobilbankjába, és telepítette a mobiltárca funkciót, kezdődhet a tokenizáció, vagyis a fizikai kártya digitalizálása, amely mindössze egyszeri, pár perces folyamat. Fontos tudni, hogy a pénztárcánkban lévő fizikai bankkártya-adatok nem tárolódnak a mobilban. A Mastercard ilyenkor teljesen új, virtuális kártyát generál.

Hirdetés
          

A mobilunkkal az így létrejött virtuális kártyaadat össze van párosítva, így csak azon a készüléken használhatjuk, amelyhez létrehoztuk. A különböző mobiltárcák különböző módon működnek, de mindegyikhez tartozik legalább egy biztonsági lépés (például tárcakód megadása), amely a kártyánkhoz tartozó, már megszokott biztonságon felül további pluszt jelent. Ezen felül a kártyabirtokos is hozzájárulhat adatai védelméhez, ha a telefon feloldását is biztonsági lépcsőhöz köti. Ezt az okostelefonok tulajdonosai általában amúgy is megteszik biztonsági kód, zárolási minta vagy ujjlenyomat megadásával.

           

A mobilfizetés folyamata minden tekintetben ugyanúgy működik, mint a kártyás. A legtöbb hazai mobiltárca alapértelmezés szerint 5 ezer forint feletti vásárlásoknál kártyabirtokosi hitelesítést kér, ez lehet PIN- vagy tárcakód is. Ha pedig elhagynánk a mobilt, bankunknál kérhetjük a virtuális kártya letiltását ugyanúgy, ahogy a fizikai kártyák esetében is tennénk.

Többek között erről a témáról is szó lesz a 2018. április 24-25. között megrendezésre kerülő Kártyapiac 2018 Konferencián. Az IIR Magyarország idén a Boscolo Luxury Hotel Budapestben rendezi meg nagy sikerű rendezvényét.

Jelentkezés: conference@iir-hungary.hu, +36 1 459 7300, www.kartyapiac.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.