Hirdetés
. Hirdetés

Ilyen lett a katasztrófavédelem új logisztikai raktárcsarnoka

|

Az új raktárcsarnokban összevontan tárolt készletek lehetővé teszik a központi szervek gyorsabb reagálását és a műveletek logisztikai támogatását hamarabb el lehet kezdeni.

Hirdetés

Átadták a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) 420 millió forint európai uniós támogatásból épített új logisztikai raktárcsarnokát a héten Budapesten. Az OKF közleményében azt írta, az első, európai uniós projektből épített csarnokot 2019 végén adták át a katasztrófavédelem XVII. kerületi központi raktárbázisának területén, ezt most egy 790 négyzetméteres, hatméteres belmagasságú, fűthető, könnyűszerkezetes csarnokkal bővítették. Ha teljesen feltöltik az új csarnokot, akkor csaknem hétszáz raklapot lehet benne elhelyezni.

A jelentős karbantartást nem igénylő raktárépület tetejére telepített napelemekkel részben biztosítható a csarnok fűtés- és elektromosenergia-ellátása. A csarnokot targoncás, raklapos rakodásra alkalmas állványrendszerrel, belső világítással, rakodást, árufogadást, kiadást segítő elektromos raktárkapukkal szerelték fel. A szervezet a projektben két elektromos villástargoncát is beszerzett.

Hirdetés

Az OKF tájékoztatása szerint az új csarnokban helyezik el a Belügyminisztérium állami céltartalék részét képező védekezési anyagokat, eszközöket, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság részére raktározott anyagokat, valamint a korszerűtlen sződligeti raktárból ide hozzák át az ár-, illetve belvízvédekezési anyagokat, eszközöket.

Az új raktárcsarnokban összevontan tárolt készletek lehetővé teszik a központi szervek gyorsabb reagálását és a műveletek logisztikai támogatását hamarabb el lehet kezdeni.

A közleményben idézték Pásztor József tűzoltó ezredest, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatóját, aki arról beszélt, hogy a raktárbázis betonozott felületeinek bővítésével konténerek, járművek tárolására nyílik lehetőség, a jelenlegi épületek kiváltása érdekében pedig szóba jöhet újabb raktárcsarnok építése is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.