Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen cloud az Acertől

|

Kép- és dokumentumtárolás online - Acer a felhőbizniszben.

Hirdetés

AcerCloud
AcerCloud

A héten zajló Consumer Electronics Show (CES) keretei között mutatkozott be a tajvani vállalat AcerCloud névre keresztelt szolgáltatása, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felhőben tárolják el dokumentumaikat, képeiket és videóikat, illetve weben keresztül hozzá is férjenek ezekhez, felhasznált platformtól függetlenül. Vagyis akár PC, akár okostelefon, akár tablet készülékünk van, az AcerCloud szélesre tárja kapuit előttünk, feltéve, hogy Windows vagy Android operációs rendszerrel bír eszközünk - almások tehát egyelőre(?) kívül rekedtek. Mindezt nem korlátozza saját termékeire a távol-keleti cég, azaz akár riválisainak készülékeiről is hozzáférhetővé válik majd a szolgáltatás.

Lássuk a részleteket! Az AcerCloud ingyenesen lesz igénybe vehető, amennyiben Acer logós terméket vásárol a felhasználó. Virtuálisan végtelen tárhelyet biztosít, közölték a vállalat képviselői, először azok számára, akik Észak-Amerikában vagy Kínában laknak (ez jól mutatja, mely régiókat is tartja a vállalat a 21. század legfontosabb piacainak). Ezen a két területen a második negyedév során válik elérhetővé a szolgáltatás, míg a világ többi részén 2012 végén nyílik lehetőség használatára.

Noha kétségtelenül nagy jövő előtt áll a cloud computing, egyre több vállalat „mozdul rá” a felhőalapú szolgáltatások nyújtására. Kérdés, hogy az Acer fel tudja-e venni a versenyt az olyan komplex megoldásokkal, mint amilyet például a Fujitsu kínál. A tajvaniak szerint igen, legalábbis nagy szükségük van erre a bevételi forrásra. A PC piac – mint az Acer bevételeinek egyik legnagyobb forrása – ugyanis már évek óta küszködik. Hol a laptopok, hol a netbookok, hol pedig a tabletek zabálják fel a növekedési lehetőségeket. Főleg utóbbiak terén áll csehül a cég, tekintve, hogy ezt a szegmenst az Apple letarolta iPadjével (és a második helyet magáénak tudó Samsung is csak töredékét hozza az almások eredményének saját, Galaxy Tab termékével). A cég ezért nagy hangsúly fektet új ultrabookjának népszerűsítésére (lásd kapcsolódó cikkünket).

A tajvaniak szerint az AcerCloud hosszú távú stratégiaváltást, vagy legalábbis változást hoz a cég életébe. Ezt maga J. T. Wang, a vállalat CEO-ja közölte a CES-en tartott sajtótájékoztató kapcsán. Ebben a stratégiaváltásban nincs egyedül a cég: a tavalyi Apple iCloud indítása óta több hardvergyártó is meglátta a lehetőséget a számítási felhőben, így a CES minden bizonnyal még több hasonló bejelentésnek ad majd helyt a következő napokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.