Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen Office a Microsofttól

|

A Microsoft az Office irodai programcsomag egy ingyenes, lecsupaszított változatát kezdi el kínálni jövőre. Az Office Starter 2010 premierjével párhuzamosan nyugdíjazzák a Microsoft Works-t.

Hirdetés

A Microsoft az Office Starter 2010-t hirdetés alapú üzleti modellel dobja piacra, és a Word 2010,

valamint az Excel 2010 alkalmazásokat tartalmazza majd, viszont nem lesz benne sem a PowerPoint 2010, sem a OneNote 2010. E két utóbbi alkalmazást csak az Office 2010 fizetős változataiban találjunk majd meg, köztük már a legolcsóbb Home & Student - Otthoni és Diák - csomagban. Ahhoz, hogy az Outlook 2010-et is megkapjuk pedig már a következő lépcsőt jelentő változat, a Home & Business verzió kell.

Teljes változat ingyen
Az Office Starter 2010 nem egy kipróbálható korlátozott felhasználási idejű verzió lesz, hanem egy tetszőleges ideig használható, teljes értékű programcsomag. A kérdés csupán az, hogy az alapcsomag kielégíti-e majd a felhasználók igényeit. A fenti ?személyleírás" alapján az otthoni felhasználók igényeinek megfelelni tűnik. A Starterről a felhasználók bármikor továbbléphetnek majd a fejlettebb változatokra, amihez termékaktiválási kulcsot kell vásárolniuk online, vagy a hagyományos módon a nagyobb elektronikai áruházakban egy kártya képében. A telepített Starter fizikailag tartalmaz minden szoftvert, de azokat csak akkor lehet elérni, ha a megvásárolt kóddal ?kinyitjuk" azokat, ha fejlettebb változatra váltunk. Cserébe a váltás azonnali, nem igényel semmiféle programletöltést. Magához a Starterhez azonban csak új gép vásárlásakor juthatnak.

Csökkentett funkcionalitás
A Starter 2010-ről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a Word és az Excel változatok ?csökkentett funkcionalitással" bírnak majd, de hogy ez egészen pontosan mit takar, arról a cég még nem hozott nyilvánosságra információt. Takeshi Numoto, az Office termékekért felelős alelnök csak egy példát említett ezzel kapcsolatban. ?A csomag a felhasználók alapvető produktivitási szükségleteit elégíti ki. Például a Word Starter 2010 felhasználók nem tudnak SmartArt-ot készíteni, de képesek lesznek olyan dokumentumot szerkeszteni, amelyben van SmartArt és úgy lementeni a változtatásokat, hogy elveszítenének bármilyen formázást is." Úgy fest, hogy a Starter funkcionalitásában a Microsoft Works-höz hasonló, de míg az a programcsomag híján volt az Office dokumentumokkal való kompatibilitásnak, a Starter nem szenved ettől.

Ingyenességért cserébe reklám
Az Office Starter hirdetés alapú lesz; a jobb alsó sarokban megjelenő mezőben jelenít majd meg hirdéseket. A Microsoft történetében ez az első Office programcsomag, amely ilyen megoldással bír. A cég egy új technológiát használ majd ahhoz, hogy eljuttassa az Office 2010 próbaváltozatait a felhasználókhoz, melynek neve ?Click-To-Run". Ezt már a meghívásos tesztelés során is használta a cég júliusban. Ez gyakorlatilag kis darabokban juttatja el a programcsomag részeit a felhasználóhoz és miközben az már percek múlva el tud kezdeni dolgozni mondjuk a szövegszerkesztővel, a teljes program többi része a háttérben töltődik le hozzá.

A Microsoft egyelőre nem beszél az Office 2010 változatok árairól. Még arra a kérdésre sem voltak hajlandóak válaszolni, hogy a termékkulcsok online megvásárlása olcsóbb lesz-e, mint egy dobozos, telepítőlemezeket tartalmazó Office verzió megvétele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.