Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenessé tették a minősített e-aláírást

|

A koronavírus-járvány miatt ingyenes az e-aláírás a TrustChain digitális szerződéskötő platformon (app.trustchain.com) 2020. április végéig, és amennyiben szükséges, ezt követően is. Március végéig videón keresztül hétvégén is bárki megszerezheti minősített elektronikus aláírása tanúsítványát.

Hirdetés

Hirdetés

A TrustChain Platformon keresztül kizárólag minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak megszerzésére van lehetőség, ezen tanúsítványok kibocsátását a szerződött bizalmi szolgáltató partnere, az Evrotrust Technologies AD biztosítja. A felhasználók az Evrotrust mobilapp segítségével láthatják el minősített e-aláírásukkal a TrustChain Platform segítségével létrehozott dokumentumaikat. 

Az elektronikus aláírás a digitális aláíráshoz rokonítható fogalom, ugyanakkor a digitális aláírás kifejezés elsősorban a technológiával foglalkozik, az elektronikus aláírás fogalma pedig a technológia mellett a jogi fogalmat is lefedi. 

"Az elektronikus aláírás jogilag elfogadott hitelességet ad, amely nagyon fontos különbség. A Minősített Elektronikus aláírás (QES) az egyetlen olyan aláírás típus az Európai Unió területén, amelynek joghatása megegyezik a kézírásos aláírásokéval" - hangsúlyozza dr. Vándor András, a TrustChain Systems Kft. termékfejlesztési vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.