Hirdetés
. Hirdetés

Innovációs Garázs a Duna partján

|

Nem minden nap esik meg, hogy egy multinacionális világvállalat elnök-vezérigazgatója Magyarországra látogat. Börje Ekholm, az Ericsson első embere május végén tett villámlátogatást Budapesten.

Hirdetés

Magyarország egyik legkorszerűbb irodaépületének tartják az Ericsson új székházát, amelynek felavatásán részt vett Orbán Viktor miniszterelnök mellett Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója is. A kutatás-fejlesztés és innováció jegyében épült új budapesti székház ad otthon egyebek mellett a hipermodern fejlesztési laboratóriumnak, az Ericsson innovációs központjának és az Ericsson Garázsnak is. Hasonló Garázsai vannak a vállalatnak Svédországban, Németországban, Kanadában és Kínában is. Ezekbe bárki bejelentkezhet az ötletével, ha abban szerinte kereskedelmi potenciál van, és az Ericsson is hozzá tud kapcsolódni.

Hirdetés

A székház
A magyarországi leányvállalat 2000 munkavállalója közül több mint 1700 fő fog dolgozni a budapesti egyetemi városrész szívében, a Duna partján található Ericsson Házban - közülük több mint 1400 fő munkája közvetlenül a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik, a többiek a szolgáltatási, értékesítési és üzleti területeken dolgoznak majd. A leányvállalat a digitális szolgáltatásokban a legerősebb, főleg analitikával, felhőalapú megoldásokkal, mikrohullámú átviteli berendezésekkel foglalkoznak.

A Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkjában található, 24 000 négyzetméter alapterületű Ericsson Ház megoldásai a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak is megfelelnek, az épület megkapta a LEED Gold minősítést. Nemcsak a kész épületben, de az építkezés alatt is környezettudatos megoldásokat alkalmaztak: fenntartható helyszín, vízhatékonyság, energia és légkör, anyagok és erőforrások, beltéri környezetminőség, innováció és design terén egyaránt.

- Az Ericsson hagyományosan kiváló kapcsolatot ápol Magyarországgal. A helyi kutatás-fejlesztési szervezet folyamatos bővülése a magyar kutatók és mérnökök nagyszerű munkájának eredményén alapul - többek között a magyar szakembereknek köszönhetjük valós idejű elemzőalkalmazásunk, az Ericsson Expert Analytics fejlesztését is - mondta a ház megnyitóján Börje Ekholm elnök-vezérigazgató. - A tehetség, szakértelem, erős helyi jelenlét és eddigi eredményei révén a magyarországi 5G hálózat kialakításában megbízható üzleti partnerként tudunk részt venni - tette hozzá.

Egyetemi kapcsolat
A jeles esemény alkalmából az Ericsson szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) az oktatás, kutatás és innováció terén folytatott hosszú távú együttműködés kiterjesztéséről. Az ilyen megállapodások általában mindkét fél számára gyümölcsözőek: az egyetemi oldal megismerheti a trendeket, amerre partnere szerint az IT-világ halad, ehhez igazíthatja beruházásait, kutatási-fejlesztési tevékenységét, míg az üzleti szereplő magához vonzhatja a tehetséges kutatókat, adoptálhatja a kutatási eredményeket.

- A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel aláírt szándéknyilatkozat is nagyszerű hír a helyi innováció és együttműködés szempontjából. A kutatási eredmények mellett ez tovább erősíti társaságunk jó hírnevét az egyetemi hallgatók körében, illetve növeli a BME mint oktatási intézmény népszerűségét is - fogalmazott Börje Ekholm.

Tavaly mintegy kétszáz fővel gyarapodott az Ericsson Magyarország létszáma, többségüket a Villamosmérnöki Karról vették fel.

Közeleg az 5G
Legfrissebb Mobilitási jelentésében az 5G technológia idei megjelenésével számol az Ericsson, várakozásai szerint valamennyi nagyobb amerikai mobilszolgáltató már 2018 vége és 2019 közepe között tervezi az 5G bevezetését, az első 5G-kompatibilis készülékek megjelenése pedig 2018 második felében várható. 2023 végére az 5G-előfizetések száma a jelentés szerint meghaladhatja az 1 milliárdot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.