Hirdetés
. Hirdetés

Innovációs központot nyit a Huawei

|

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a Huawei Technologies Hungary ma Pekingben szándéknyilatkozatot írt alá a kínai multinacionális vállalat további magyarországi fejlesztéseiről, amelynek része többek között egy testreszabással is foglalkozó innovációs központ létrehozása.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos kínai látogatása alatt, a kormányfő jelenlétében ma írták alá Pekingben azt a szándéknyilatkozatot, amely a Huawei további magyarországi terveit foglalja magában. A megállapodást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal képviseletében Berényi János elnök, a Huawei nevében pedig Bin Yun Song ügyvezető igazgató kötötte meg.

Hirdetés

A Huawei vállalta, hogy továbbra is elkötelezett marad a magyar ICT piac gazdasági és technológiai fejlődése mellett. A vállalat kifejezte azon szándékát is, hogy az Európai Ellátó Központjának egységeiben tovább növeli gyártókapacitását, és megkezdi az SMT, azaz félkész termékek előállítását.

A megállapodás szerint a Huawei hamarosan létrehozza Magyarországon a szoftveralkalmazással és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Innovációs Központját, amely magában foglalja egyebek mellett az internetalapú televíziózás (IPTV) új területeinek kutatását is.

 

Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke a szándéknyilatkozatban hangsúlyozta, hogy hosszú távú partnerkapcsolatra számít a Huawei Technologies Magyarországgal és anyavállalatával, a Huawei Technologies Co. Ltd-vel. Az állami intézmény egyik fő feladata a külföldi vállalatok Magyarországra csábítása, illetve a befektetések ösztönzése és támogatása. A HITA vállalta, hogy a Huawei számára támogatást nyújt a vállalat magyarországi tevékenységének bővüléséhez, és igyekszik segíteni az ehhez biztosítható adókedvezményeket, pénzügyi támogatást és a megfelelő munkaerőhöz való hozzáférést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.