Hirdetés
. Hirdetés

Intel harmadik negyedév: rekord bevétel és profit

|

Az árbevétel 3,1 milliárd dollárral múlta felül a tavalyit, köszönhetően a PC-processzorok gyorsan növekvő szállításainak és a szervertermékek iránti keresletnek; az Intel eközben 10 milliárd dollárral növelte részvény-visszavásárlási programját.

Hirdetés

Intel vállalati logo
Intel vállalati logo
Az Intel bejelentette harmadik negyedéves eredményét, mely 28 százalékkal haladta meg az előző év ugyanezen időszakában közzétett eredményt.

„A harmadik negyedévben ismét rekord-eredményeket ért el az Intel. Az árbevétel a cég története során első alkalommal meghaladta a 14 milliárd dollárt, ami nagyrészt a notebook processzor-szállítások kétszámjegyű növekedésének köszönhető." - mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója - „Folyamatos erősödést látunk továbbá az adatközpontok terén, köszönhetően a mobil és felhő alapú számítástechnika térhódításának."

GAAP szerinti negyedéves összevetés (a számviteli szabályoknak megfelelően)
A harmadik negyedéves bevétel 14,2 milliárd USD lett, amely 3,1 milliárddal, azaz 28 százalékkal magasabb mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A bruttó eredményhányad 63,4%, 2,6 százalékponttal alacsonyabb az előző év ezen időszakához képest. Ehhez 4,8 milliárd USD üzemi eredmény társul, amely 649 millió dolláros, vagyis 16 százalékos növekedés éves szinten. A vállalat nettó profitja 3,5 milliárd USD lett, amely 513 millió dolláros, azaz 17 százalékos növekedés a tavalyi harmadik negyedévhez hasonlítva. Ez 65 centes részvényenkénti nyereséget jelent, amely 13 centes, vagyis 25 százalékos növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest.

A nem GAAP szerinti negyedéves összevetés (rendkívüli tételektől tisztított tájékoztató adatok) szerint az Intel harmadik negyedéves bevétele 14,3 milliárd USD, amely 3,2 milliárddal, vagyis 29 százalékkal több mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A bruttó eredményhányad 64,4%, 1,7 százalékponttal kevesebb az előző év ezen időszakához képest. Ehhez 5,1 milliárd USD üzemi eredmény társul, 895 millió dolláros, azaz 22 százalékos növekedés éves szinten. A nem GAAP szerinti elszámolás 3,7 milliárd USD nettó profitot mutatott ki, ez 705 millió dollárral, 24 százalékkal több a tavalyi harmadik negyedévhez hasonlítva. Ehhez 69 centes részvényenkénti nyereség társul, amely 17 centes, 33 százalékos növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.