Hirdetés
. Hirdetés

Iroda havi 20 ezerért?

|

Egyszemélyes vállalkozásoknak optimális megoldás lehet a Pesten is egyre divatosabb coworkig.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt, ha csak egy városi irodára volt szüksége valakinek, jelentős kiadásokba kellett vernie magát. Irodát bérelni sosem volt olcsó dolog. A legújabb irodaházak azonban már egyáltalán nem ragaszkodnak a hagyományos működéshez. A mai árak szerint 7 és 15 euró között kiadandó irodák komoly alternatívái lettek a coworking munkahelyek.

A hivatalos definició szerint „A coworking (közösségi munkavégzés) egy olyan munkastílus, amelynek során egymástól függetlenül dolgozó emberek egyazon térben vannak, és munka közben ismerkedhetnek, tapasztalatot cserélhetnek. A coworking közösségi munkaterekben (coworking spaces) zajlik, amik átmenetet képeznek egy bérelhető iroda, egy klub és egy kávéház között. Elsősorban azokat a távmunkásokat és neonomádokat célozza meg, akiknek az otthoni munkavégzés túl ingerszegény, a kávéházak pedig a zaj, füst és más zavaró tényezők miatt kényelmetlenek.”

A coworking tehát, az otthoni munkavégzés ingerszegénysége elleni megoldásként született, s mostanra már igen profi kereteket nyújtó megoldásokat találunk a kínálatban. A Colabs, a loffice, a pálmaház, avagy a most készülő Mohaház működésében hasonló gondolatra épül, de más és más megvalósítási koncepció mellett a szerénytől a design munkahelyig mindenfélét találunk közöttük.



A sokféleség az ott dolgozókat is valamilyen szinten szelektálja, hiszen a már sikeres kreatívok és a jobb anyagiakkal rendelkező startupok valószínűleg a profibb, míg a bloggerek, innovátorok, inkább a szerényebb költségekkel járó lehetőségeket keresik. A coworking munkahelyek ma már havi 20 000 körüli díjért elérhető bázisiroda lehetőséget nyújtanak.

A kiegészítő szolgáltatások sem mellékesek egy ilyen irodai vállalkozásnál, hiszen a kis cégeknek cégképviseletet, telefon ügyeletet, és profi tárgyalókat is kínálnak, különdíjért.

Amíg az irodák többsége, felesleges pénzt kér a cégektől négyzetméterenként, itt tulajdonképpen mindent megkaphatunk, anélkül, hogy azt falak határolnák. A négyzetméterek bűvöletétől ideje eljutni a hatékonyabb gondolkodásig, hiszen ha a munkánk nagy részét egyáltalán nem az irodánk falai között kell töltenünk, akkor minek is bérelnénk feleslegesen a falak által határolt üres tereket?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.