Hirdetés
. Hirdetés

Ismét nyereséges volt a Western Digital

|

A merevlemez-gyártó több mint 300 millió dolláros nyereséggel zárta az utóbbi három hónapot.

Hirdetés

Míg az AMD 5,42 milliárd dolláros árbevételt ért el, addig óriási veszteségeket szenvedett a tavalyi év során. Ugyanez nem mondható el a merevlemez-gyártókról, ugyanis a Western Digital például a gyenge ünnepi szezon ellenére is nyereséget termelt.

A WD mindössze három hónap alatt 3,8 milliárd dolláros árbevételre tett szert az 59,2 millió eladott merevlemezéből. A gyártó második 2013-as pénzügyi negyedéve így összesen 335 millió dolláros nyereséggel zárult.

Hasonlóan a Seagate-hez, a Western Digital is több mint jól járt azzal, hogy a 2011. végi thaiföldi áradások után a két-háromszorosára emelkedtek a HDD-árak. Több mint egy évvel később az effajta adattárolók még mindig túlárazottak. Az árcédulák fogyásnak indulására a közeljövőben még nem lehet számítani, hiszen a drága merevlemezek ugyanúgy veszik, mint korábban - a gyártóknak így nincs okuk az árcsökkentésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.