Hirdetés
. Hirdetés

Iszonyatos büntetés elé néz az Apple az iPhone-ok lassításáért

|

A felháborodott vásárlók csoportos per keretében közel ezermillárd dolláros kártérítést követelnek.

Hirdetés

Hirdetés

A fogyasztók nagyon dühösek az Apple-re, és csoportos per keretében nem kevesebb, mint 999 milliárd dollár kártérítést követelnek tőle.

A felháborodást az váltotta ki, hogy Apple elismerte: szándékosan befékezte a régebbi iPhone-okat, hogy csökkentse a telep elhasználódásával járó problémákat.

Erről a teljesítmény-visszafogásról azonban nem értesítette a felhasználókat, ami - legalábbis a kereset szerzői szerint - sokakat arra késztetett, hogy az újabb modellekre váltsanak. Pedig a lassulás orvosolható volna a telep cseréjével, vagy az iOS frissítések leállításával, csak épp az Apple ezt elmulasztotta a vásárlók orrára kötni.

Tim Cook cége kutyaszorítóban

Az Apple nem kommentálta az új csoportos pert, és jó esély van rá, hogy később sem fogja megtenni.

Bár nehéz elképzelni, hogy tényleg sikerül belőle kivasalni az ezermilliárd dolláros kártérítést, a cég így is bajban van. És nem csak a perek miatt: az alattomos manőver olyan csorbát ejtett a jó hírén, ami tömegeket terelhet át az Android táborába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.