Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Forbes 2022-es Cloud 100-as listája a világ legjobb privát felhőszolgáltatóiról

|

Az idei rangsorban is kevesebb újonc és új cég van a top 50-ben.

Hirdetés

A Forbes közzétette a 2022-es Cloud 100-as listát, a világ 100 legjobb privát felhőcégének rangsorát, amelyet hatodik alkalommal készítettek el a Bessemer Venture Partners és a Salesforce Ventures együttműködésével. Az online fizetések feldolgozásával foglalkozó Stripe már második egymást követő évben vezeti a listát, 95 milliárd dolláros értékkel.

"A turbulens tőzsdei piacok világszerte zűrzavart okoztak, és a magánvállalatokra gyakorolt hatás soha nem volt még ilyen nagy. A tavalyi listáról 11 olyan vállalkozás van, amely a tőzsdére lépés mellett döntött, és most mindannyian jóval az IPO-áruk alatt kereskednek, és a 2021-es évfolyamból további 13 teljesen kiesett a sorból" - mondta Alex Konrad, a Forbes vezető szerkesztője.

A 2022-es rangsorban is kevesebb újonc és új cég van a top 50-ben, részben a piacok közelmúltbeli változása miatt. Mivel a nagyobb felhőalapú startupok tovább maradnak magánkézben, az idei top cégek nagyobbak voltak, mint valaha. A 2022-es listán nyolc női vezérigazgató szerepel, szemben az egy évvel ezelőtti hat nővel.

Hirdetés

A lista megjelenésével egy időben a csomagban egy, a Fivetran társalapítóiról, George Graserről és Taylor Brownról szóló cikk is szerepel, amely betekintést nyújt abba, hogy a vállalat egy merész akvizícióval hogyan fordította meg az üzletmenetét, amely egy vagyont keres az adatok helyről helyre történő továbbításával. A vállalat, amely az idei lista 27. helyén szerepel, az idei pénzügyi évre 189 millió dolláros bevételt prognosztizál, ami több mint kétszerese a tavalyi értéknek.

A lista első 10 helyezettje:

1. Stripe (Dublin) 95 milliárd dolláros piaci értékkel
2. Databricks (San Francisco) 38 milliárd dollár
3. Canva (Sydney) 40 milliárd dollár
4. Miro (San Francisco) 17,5 milliárd dollár
5. Figma (San Francisco) 10 milliárd dollár
6. Airtable (San Francisco) 11.7 milliárd dollár
7. ServiceTitan (Glendale) 9.5 milliárd dollár
8. Talkdesk (San Francisco) 3 milliárd dollár
9. Plaid (San Francisco) 13,4 milliárd dollár
10. Attentive (Remote) 7 milliárd dollár

A teljes lista itt érhető el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.