Hirdetés
. Hirdetés

Itt a menetrend a Windows 8 kereskedelmi bevezetésére

|

A Microsoft bejelentette, hogy befejezte a Windows 8 fejlesztését és tesztelését. Így az asztali PC-kre, laptopokra és tabletekre szánt operációs rendszer új verziójának kiszállítása, azaz a cég életében az egyik legfontosabb verzióváltás október végén megkezdődhet.

Hirdetés

Steven Sinofsky, a Windows és a Windows Live divízió elnöke egy blogbejegyzésben arról írt, hogy a cég 25 éves befektetései a Windows 8-ban összegződnek, s az új operációs rendszer piacra lépésével teljesen új világ kezdődik, a felhasználók egészen új élményeket szerezhetnek a számítástechnikáról. A gyártóknak való bemutatás után – minden jel szerint – október 26-ától már kereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz a szoftver.

A Windows 8 – mint az már egy ideje tudott – nem csak az Intel és az AMD x86-os chipjein fog futni, hanem az ARM lapkáin is.

Az operációs rendszerhez a szakemberek már előbb is hozzáférhetnek, ugyanis augusztus 15-étől az MSDN (Microsoft Developer Network – Microsoft Fejlesztői Hálózat) szerveréről letölthető lesz. A vállalati tesztelők pedig ugyanazon a napon a TechNeten keresztül férhetnek hozzá a szoftverhez. És aznap elkezdhetik a letöltést azok a vásárlók is, akiknek úgynevezett szoftverbiztosítási (Software Assurance) szerződésük van, illetve a cég partnerhálózatának tagjai is. Négy nappal később jönnek a Microsoft Action Pack Providerek, aztán szeptember 1-től azok a nagytételben vásárló ügyfelek, amelyeknek nincs szoftverbiztosítási szerződésük.

A Microsoft azt is hangsúlyozta bejelentésében, hogy augusztus 15-től a fejlesztők a Windows Development Centerben minden eszközt és forrást megtalálnak, ami a Windows 8-as appliácók fejlesztéséhez kell, beleértve a Visual Studio 2012 legutolsó változatát.

A Gartner úgy becsüli, hogy mintegy 150 millió gyárilag installált Windows 8-cal futó PC-t adnak el az idei utolsó negyedévben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.