Hirdetés
. Hirdetés

Jobban startol majd a PlayStation 3?

|

Mark Rein megint nyilatkozott, az Epic Games alelnöke igen érdekes véleménnyel van a PlayStation 3 késői megjelenéséről és a Sony új konzoljáról.

Hirdetés

Rein szerint a PlayStation 3 jobban startol majd, mint az Xbox 360, egész egyszerűen azért, mert a Sony már az idei E3 előtt kiosztotta az első DEV kiteket a fejlesztőknek, amelyek segítségével megkezdődhetett a tényleges fejlesztés az új konzolra. A Microsoft annak idején szintén ősszel dobta piacra az Xbox 360-at, viszont azt megelőzően nem álltak készen a fejlesztői csomagok az E3 idejére. Ez pedig egy fontos lépéselőny lehet a PS3-ra majdan megjelenő játékok fejlesztési költségei és megjelenési időpontjai szempontjából.

Az Xbox 360-ból eddig több mint ötmillió példányt adott el a Microsoft, ráadásul egy friss pletyka szerint a cég száz dollárral csökkenteni szeretné a konzol árát 299 dollárra. Több tajvani gyártó is elárulta, hogy a konzolhoz általuk gyártott alkatrészek előállítási költségét a közeljövőben 20 százalékkal csökkenteniük kell, amit a nagyobb előállított mennyiség és a hibás alkatrészek arányának csökkenése is elősegít.

Várhatóan még a PS3 megjelenése előtt bekövetkezne az Xbox 360 árcsökkentése. A PS3 prémium változata 599 dollárba kerül majd a megjelenéskor, így a Microsoft ismét előnyt szerezhet magának. Sőt, így még a várhatóan 250 dollár alatti áron piacra kerülő Nintendo Wii ellen is fel tudják venni a versenyt, lévén az Xbox 360 jóval erőteljesebb hardver eszközökből épül fel. Persze a másik oldalon pedig ott van a mozgásérzékelős kontroller, ami a Wii igazi adu ásza.

A Digitimes egyébként úgy tudja, hogy az árcsökkentés mellett 399 dollárért kezdenék el árusítani a HD-DVD lejátszóval felszerelt Xbox 360 gépeket, ám egyelőre ez sincs megerősítve. A jelek szerint tehát egyelőre úgy tűnik, a Microsoft megtesz mindent, hogy odafigyeljenek rá a PS3 megjelenése után is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.