Hirdetés
. Hirdetés

Újabb aranybányát talált a Google

|

A Google Pay rendszert továbbfejlesztve saját bankkártyát tevez kiadni. Így még többet tudhatna meg vásárlási szokásainkról.

Hirdetés

Hirdetés

A Google saját, Google márkájú okos bankkártyát tesztel, amely segít lebonyolítani és nyomon követni az online és a fizikai térben zajló vásárlásokat.

A projekt a Google meglévő Google Pay rendszerébe illeszkedne, és ennek hatókörét bővítené ki egy valódi kártyával, ami sokfajta vásárlásra adna lehetőséget. Egy ilyen kártya segítségével hatékonyabban tudnánk végrehajtani és nyomon követni kiadásainkat, vásárlásainkat, és nem mellesleg a cég is kincset érő információkhoz jutna fogyasztói szokásainkat illetően.

Az Apple saját Apple Cardjával ellentétben - amely hitelkártya -, a Google betéti, tehát bankkártyában gondolkodik. Viszont akárcsak az Apple megoldása, a Google bankkártyája is fizikai kártyaként működne, és olyan különálló virtuális kártyaszámot is kínálna, amit internetes vásárlásoknál használhatnánk.

Egyelőre nem tudni, hogy a Google mikor akarja beindítani okos bankkártyáját. A cég egyelőre csak annyit árult el, hogy most kutatja az együttműködési lehetőségeket a különféle bankokkal és bankkártya-kiadókkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.