Hirdetés
. Hirdetés

Karórával is fizethetünk a boltban

|

Az egyik magyarországi takarékszövetkezet csatlakozik a világszerte már sikeresen működő PayPass fizetési rendszerhez. A hálózat jóvoltából ugyanakkor Magyarországon elsőként nem csak bankkártyával lehet majd PayPass technológiával fizetni, hanem egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett egyedi karórával is.

Hirdetés

Ezzel az órával fizetnek a vevők a boltban
A TakarékPont hálózatokban november elejétől igényelhetők a MasterCard PayPass fizetési technológiáját alkalmazó bankkártyák és karórák, amelyek tranzakciónként maximum ötezer forintos értékhatárig biztosítják a gyors és egyszerű fizetést az erre alkalmas PayPass elfogadóhelyeken.

A MasterCard által 2002-ben bevezetett PayPass érintésnélküli fizetési technológia a kis összegű költések esetén előnyösebb a hagyományos bankkártyás fizetésnél, hiszen jóval gyorsabb tranzakciót tesz lehetővé. A PayPass kártya esetében a nagyobb összegű vásárlás hagyományos módon a chip, vagy a mágnescsík leolvasásával történik, míg az ATM-es tranzakciók esetén nincs különbség a PayPass és a hagyományos kártya használatában. PayPass kártyát és karórát a cég meglévő, és új ügyfelei is igényelhetik az összes számlacsomag mellé második fizetési eszközként, illetve PayPass kártyát a TakarékBank Alapszámlájához is mint főkártya és/vagy társkártya.

A PayPass kártyatechnológia felfutását jól mutatja, hogy a MasterCard kártyatársasággal együttműködő hitelintézetek kevesebb mint nyolc év alatt 78 millió PayPass bankkártyát bocsátottak ki, az elfogadóhelyek száma pedig mára világszerte eléri a 245 ezret. Európában elsőként Törökországban fizethettek az ügyfelek másodpercek alatt, ma már pedig a brit, francia, lengyel, német, norvég, olasz, román, spanyol, svájci, szerb, szlovák, szlovén és magyar ügyfelek is használhatják a PayPass rendszert.

Magyarországon a pénzintézet ügyfelei nem csak egy hagyományos plasztik, hanem egy egyedi karóra segítségével is élvezhetik a gyors fizetés előnyeit. ?Tapasztalataink szerint miközben a kártyás fizetések száma folyamatosan nő, az egyes tranzakciók során elköltött összegek nagysága viszont csökken." - mondta el Brezina Szabolcs, a pénzintézet ügyvezető igazgatója.

A PayPass karóra bevezetésével világszerte is élvonalban jár a magyar cég, hiszen míg a PayPass rendszer már 36 országban elérhető, karórás fizetési módszert eddig mindössze öt országban (az Egyesült Arab Emirátusokban, Lengyelországban, Szlovákiában, Tajvanon és Törökországban) vezettek be a pénzintézetek, a MasterCard adatai szerint.

?Meggyőződésem, hogy az érintés nélküli fizetési technológia hatékonyan segíti majd a készpénzkímélő, így a bankkártyás fizetés terjedését, és új felhasználók számára teszi vonzóvá a kártyás fizetést" - emelte ki Kovács Szabolcs, a MasterCard Europe ügyfélkapcsolati igazgatója. ?A PayPass karóra is egyszerre tetszetős divattárgy és technikai újdonság, így minden megvan benne ahhoz, hogy vonzó legyen a fiatal, újdonságokra fogékony közönség számára is, akik jó eséllyel felismerik, hogy órával fizetni nem csupán praktikus módja személyes pénzügyeik kezelésének, de egyszerre izgalmas és újfajta élmény."

A technológia gyors hazai elterjedését támasztja alá az is, hogy a PayPass már bizonyított az elfogadói hálózatban is, hiszen a technológiának köszönhetően ma olyan üzletek és kereskedők fogadnak el bankkártyát, amelyek ezt megelőzően a túlnyomóan kisösszegű és gyors ügyfélkezelést igénylő pénztári gyakorlatuk miatt nem tették ezt. A PayPass kipróbált, működő megoldást kínál ezen a területen is"- tette hozzá Kovács Szabolcs.

A PayPass fizetőrendszer teljes országos hálózatának kiépítése folyamatos, Budapesten jelenleg több mint 200 elfogadóhely van, az országos lefedettség pedig a felhasználók számának növekedésével együtt emelkedik majd. Ehhez a TakarékPont hálózat is jelentősen hozzájárul majd, a vidéki lefedettség erősítésével az év végéig mintegy 1000 PayPass elfogadóhely üzemeltetését tervezi elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.