Hirdetés
. Hirdetés

Kelet-Európába érkezik a Dell

|

A 200 millió eurós beruházás 1000 új munkahelyet teremt a lengyel Łódz városában. Ez a második európai Dell gyár, az első az ír Limerickben működik.

Hirdetés

A múlt heti, New York-i sajtótájékoztatón a cég alapítója, Michael Dell még titkolózott az új kelet-európai gyár helyszínével kapcsolatban, de azt már tudni lehetett, hogy a kiszemelt ország Lengyelország lesz. A vállalat hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy a lengyel Łódz városban építi fel a 200 millió eurós beruházást igénylő gyárát. A várhatóan 2007 őszén nyíló létesítményben 1000 ember dolgozik majd. Számítások szerint a beszállítók 53 millió eurós megrendelésre számíthatnak. A Gazeta Wyborcza napilap adatai szerint alvállalkozókkal együtt az üzem közvetetten mintegy 12 ezer új munkahelyet teremthet a 48 ezer munkanélkülit nyilván tartó városban. A Dell egyébként a www.dell.pl/lodz oldalon várja az esetleges munkavállalók és beszállítók jelentkezését.

A Łódzban felépülő Dell gyár a közép- és kelet-európai IT piacot mintegy 500 kilométeres sugarú területen lesz képes kiszolgálni, aminek köszönhetően a cég a gyártás megindulását követő 5 évben 13,9 százalékos évenkénti növekedést vár. A gyártás megkezdése után a vállalat a jelenleginél két nappal hamarabb tudja kiszállítani a megrendelt termékeket a közép-, észak- és kelet-európai ügyfelek számára. Az új létesítményben többek között a Latitude és az Inspiron noteszgépeket gyártják majd, az üzem elsődleges feladata lesz a vállalati és egyéni ügyfeleik speciális igényeinek kielégítése. Az üzemet Sean Corkery, a Dell EMEA régió gyártásért felelős alelnöke fogja irányítani.

A kelet-európai régió az utóbbi időben meglehetős népszerűségnek örvend a nagy gyártók, különösen a síkképernyős technológiákkal foglalkozó vállalatok között. Az utóbbi időben IBM és az LG már el is kezdte gyártóüzemének építését a szintén lengyelországi Wroclawban, ahol a tervek szerint nemsokára megjelenik a Toshiba LCD gyártó üzeme is. Magyarország sem marad ki teljesen a dolgokból, Samsung SDI, a vállalat kijelzőket gyártó és fejlesztő részlege bejelentette, hogy plazmaképernyő-gyártó üzemet telepít hazánkba. A beruházás várható értéke 85 millió dollár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.