Hirdetés
. Hirdetés

Kell a digitális összefogás

|

A Magyar Telekom összefogva az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásában megvalósuló Digitális Összefogással, valamint a Révész Máriusz által irányított, Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal, több mint 600 darab okostelefont indított útjára a vállalat székháza előtt tartott sajtótájékoztatóját követően.

Hirdetés

Hirdetés

"Az elmúlt hetek megmutatták, hogy az infokommunikációnak milyen jelentős szerepe van abban, hogy a járványhelyzetben is folytatni tudjuk mindennapi életünket, legyen szó akár munkavégzésről, a tanulásról vagy éppen a baráti és családi kapcsolattartásról. A Magyar Telekom most a Digitális Összefogás kezdeményezés keretében 616 db feltöltőkártyával ellátott okostelefont biztosít, amelyek szakmai szervezeteken keresztül olyan hátrányos helyzetű diákokhoz kerülnek, akik eddig megfelelő eszköz híján nem tudtak a digitális oktatásban részt venni" - fogalmazott Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Révész Máriusz az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője elmondta, hogy a digitiális összefogás megvalósulásában fontos szerepe volt az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek is, akik a SIM-kártyákat biztosítják a készülékekhez, amelyek minden érintett tanulónak jelentős mértékben megkönnyíti a távoktatásban való részvételét.

Révész Máriusz, az akciócsoport vezetője hangsúlyozta: feladatuk a kormány megbízásából az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinálásának segítése, valamint az országszerte elindított civil mozgalmak felkarolása. A program sikeres, melyet az összefogás eredményessége mellett az is bizonyít, hogy a segítunkegymasnak.hu oldal indulása óta már több mint 6 ezer felajánlás érkezett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.