Hirdetés
. Hirdetés

Kész a GTS régiós Ethernet hálózata

|

A GTS-Datanet anyavállalata bemutatta Carrier Ethernet platformra épülő új szolgáltatásportfoliójának részleteit, és betekintést nyújtott jövőbeni fejlesztési terveibe.

Hirdetés

Az új Ethernet platformon alapuló megoldások olyan menedzselt Layer 2 szolgáltatásokat kínálnak, amelyek teljes mértékben rugalmasak és skálázhatóak, valamint lényegesen kedvezőbb teljeskörű birtoklási költséget (Total Cost of Ownership, TCO) garantálnak az ügyfelek számára. A GTS CE Ethernet hálózatának különlegessége, hogy kiterjed a teljes közép-európai régióra.

Az Ethernet technológia adatátviteli hatékonysága sokkal jobb, mint a vele egyenértékű standard szélessávú kapcsolaté" - mondta el Ignacio Irurita, a GTS csoport műszaki igazgatója. "Ez az egyik oka annak, hogy az idén több mint 10 millió eurót fektettünk be saját tulajdonú, közép-Európában egyedülálló lefedettséget kínáló Ethernet hálózatunk több lépcsőben zajló kiépítésébe. Várakozásaink szerint az Ethernet szolgáltatások iránti igény 2010-től éves szinten 20 százalékkal nő majd, és szeretnénk jól felkészülni ügyfeleink növekvő igényeire ezen a területen" - tette hozzá.

A GTS az új szolgáltatói színvonalú Ethernet hálózatát annak érdekében építette ki, hogy Ethernet alapú szolgáltatások széles körét kínálja a régióban működő üzleti vállalkozások számára - különösen azoknak, akik több országban is jelen vannak -, és ezzel segítse őket hálózatuk hatékonyabb üzemeltetésében. Az új szolgáltatásportfólió kiváló megoldást kínál nagy sávszélességű kapcsolatok kiépítésére helyi hálózatok között.

Az Ethernet szolgáltatások tökéletes alternatívát nyújtanak a hagyományos bérelt vonali (SDH) megoldások kiváltására, és számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek:

? Nagy mennyiségű adat-, hang vagy video csomagok gyors továbbítása - ideális mind elsődleges, mind másodlagos hálózati kapcsolat kiépítésére, telefon- vagy videokonferencia megoldásokhoz, központi alkalmazások futattásához;

? Teljesen rugalmas és skálázható sávszélesség, széles kapacitásválaszték;

? A szolgáltatást egyszerű kiépíteni és adminisztrálni;

? Minimális befektetési költség - az ügyfelek hálózati infrastruktúráján nem szükséges módosítani;

? Garantált szolgáltatási szint, kiváló minőségű, proaktív, nonstop hálózatfelügyelet.

 

A GTS három Ethernet alapú szolgáltatással lép piacra, amelyek a következők: GTS Ethernet Line, GTS Ethernet LAN és GTS Ethernet NNI. Mindhárom szolgáltatás többféle sávszélességgel érhető el 10 Gigabit Ethernet (GigE) sebességig, így minden ügyfél az igényeinek leginkább megfelelő megoldást választhatja. Mindemellett a GTS Ethernet szolgáltatás kivételes megbízhatóságot garantál az állandó hálózatfelügyeletnek, hibaelháratásnak, valamint a központi hálózatmenedzsmentnek és -irányításnak köszönhetően.

A mostantól elérhető GTS Ethernet Line szolgáltatás kétféle verzióban vehető igénybe:

Ethernet Private Line (EPL) - teljesen transzparens port alapú szolgáltatás, amely ideális két pont közötti kapcsolat kiépítésére.

Ethernet Virtual Private Line (EVPL) - port és VLAN alapú szolgáltatás, amely úgy is konfigurálható, hogy több virtuális Ethernet kapcsolatot támogasson egyetlen porton keresztül. Tökéletes megoldás több helyszín összekapcsolására egy középpontban, és támogatja a helyi hálózatokat (LAN) is. A GTS Line egy teljes egészében menedzselt nagy sávszélességű szolgáltatás Layer 2 Carrier Ethernet hálózati technológián keresztül biztosítva.

A fentieken túl a nemzetközi nagykereskedelmi ügyfelek igényeit szem előtt tartva a GTS kifejlesztett egy úgynevezett Ethernet Network to Network Interface (E-NNI) szolgáltatást is. Ez a megoldás lehetővé teszi az egyedi Ethernet Line, valamint később az Ethernet LAN kapcsolatok viszonteladóként való értékesítését egy központi interfészen keresztül. Az E-NNI egyedülálló lehetőséget kínál nagykereskedelmi ügyfelek számára, hogy lefedettségüket rövid idő alatt az egész régióra kiterjesszék egyetlen Ethernet interfészen keresztül.

Az idei év harmadik negyedévében a GTS csoport elindítja majd a GTS Ethernet LAN szolgáltatást is, amely L2 VPN kapcsolatot biztosít több végpont között.

A GTS Ethernet hálózat fejlesztése a múlt év novemberében kezdődött. Az új Ethernet hálózat a GTS már meglévő optikai hálózatára épült, amely öt országot ölel fel a régióban: Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát. A GTS szakemberei az első három hónapban 15 kulcsfontosságú hálózati csomópontot alakítottak ki a legnagyobb európai városokban, amely a hálózat alapját alkotják. A cél, hogy 2010 végére több mint 450 hálózati csomóponton váljon elérhetővé a szolgáltatás azon városokban, ahol a GTS csoport saját optikai hálózatot működtet. A GTS a tervek szerint Ethernet csomópontokat telepít majd Nyugat-Európa nagyobb városaiban, például Frakfurtban és Bécsben annak érdekében, hogy tovább erősítse együttműködését a nemzetközi hozzáférés szolgáltatókkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.