Hirdetés
. Hirdetés

Készülni kell a fellendülésre

|

Szeptember 13-án Siófokon megkezdődött az SAP World Tour?09 konferencia. A mintegy 700 résztvevő több mint 80 előadást hallgathatott meg arról, hogy milyen lehetőségei vannak a hazai cégeknek a válság utáni időszakban a kitörésre, fejlődésre. Az SAP ebben az évben 64 ország 84 városában rendezi meg konferenciasorozatát ugyanazzal a szlogennel: ?Mutatjuk az utat-sikerstratégiák az új gazdasági realitásban?.

Hirdetés

A háromnapos siófoki rendezvény fő szekciói a belső hatékonyságnövelés különböző területeit járták körül. A konferencia kiemelten kezelte az SAP CRM (ügyfélkapcsolat-menedzsment), GRC (governance, risk, compliance), HR, üzleti intelligencia megoldásait. Mint Ablonczy Balázs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója nyitó előadásában elmondta, a konferencia ?Zöld fesztivál" is. A zöld szemlélet azonban az SAP értelmezésében nem merül ki a környezetkímélő megoldások alkalmazásában. Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, hogy fenntartható fejlődésben kell gondolkodni, amely nemcsak a szorosan vett környezetvédelmet jelenti, hanem egyben olyan üzleti stratégiát is, amelynek birtokában a vállalatok hosszú fejlődésüket és piaci pozícióik megerősítését biztosíthatják.


Az ügyvezető igazgató után Csaba László közgazdász professzor, akadémikus, a Közép-európai Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Tanszékének egyetemi tanára lépett a pulpitusra. Előadásában a világgazdasági folyamatok felől világította meg a hazai gazdaság problémáit. Csaba László úgy véli, hogy a gazdaságpolitikának és a piaci szereplőknek ma már elsősorban nem a válságkezeléssel kell foglalkozniuk. A gazdasági válság ugyanis elmúlik, már 2011-re 5-5,5 százalékos növekedést várnak világszinten. Éppen ezért a jó stratégia az, ha előre tekintünk, és megpróbálunk felkészülni arra, hogy a fellendülésnek nyertesei legyünk. Az persze kétségtelen, mondta a közgazdász professzor, hogy vannak olyan válságjelenségek, melyek 1-2 éves késleltetéssel követik csak a fellendülést - példaként a munkanélküliséget hozta -, ám ezek közismert tények, melyeket elsősorban a politikának kell kezelnie. Megoldandó problémaként említette azt a konfliktust, amely az önmagában működő gazdaság és a működési zavarokkal küzdő állam között feszül, valamint az átláthatatlan és végrehajthatatlan szabályzást.

A szekcióüléseken az általános technikai újdonságok ismertetésén túl gyakorlati bemutatókon ismerhették meg az érdeklődők azokat a lehetséges stratégiákat, melyek a hosszú távú fenntarthatóságot biztosíthatják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.